Okunma Sayısı: 8083
CANLI YORUMLAR

BEBEKLER NEDEN AĞLAR?

Nasıl başa çıkacaksınız?

Bebekler dış dünyayla iletişim kurmalarının tek yolu bu olduğu için ağlar. Mutsuz olduklarını, sıkıldıklarını ya da kucağa alınmak istediklerini ağlayarak dile getirirler. Tecrübe kazandıkça bebeğinizin ağlamaları arasındaki farkı ve ne anlatmaya çalıştığını daha iyi anlayacaksınız.

 

1. Acıktım: Bebeğinizin beslenme rutinine ne kadar dikkat etseniz de onun daha fazla yemek istediği günler olabilir. Eğer bebeğiniz, karnını doyurmanızdan hemen önce ya da doyurduktan sonra ağlıyorsa büyük ihtimalle ya acıktığı ya da doymadığı için ağlıyordur. Onu besleyin ve sakinleşip sakinleşmediğini gözlemleyin.

2. Yoruldum: Bebekler de bizler gibi aşırı yorulduklarında rahatsızlık hissederler. Bebeğinizi yatağına yatırın ve uyutmayı deneyin. Yatağının üzerine asılı bir dönence ya da mırıldanacağınız bir ninni uykuya dalmasını kolaylaştıracaktır.

3. Bezim kirlendi: Bazı bebekler altları ne kadar pis olursa olsun aldırmaz; bazılarıysa en ufak bir ıslaklıktan bile rahatsız olup yaygarayı kopartır. Bebeğinizin bezini kontrol edin ve gerekiyorsa değiştirin. Pişik de gözyaşlarının bir sebebi olabilir.

4. Kucak istiyorum: Kucaklamak bebeğinizin şımarmasına yol açmaz. Eğer kucaklanmak bebeğinizin ağlamasını durduruyorsa, kollarınıza alın onu. Bebeği kanguruda ya da kucak askısıyla taşımak iki elinizi de boşta bırakacağı için işinize yarayabilir, yine de bebeğinize ihtiyaç duyduğu birebir teması sağlamaya özen gösterin.

5. Emmek istiyorum: Karınları aç olmasa da emmek bazı bebekleri rahatlatır (bk. ‘Emzik tartışması’, sayfa 55).

6. Susadım: Yaz sıcaklarında bebeğiniz aç olmasa da susadığı için meme isteyebilir. Böyle durumlarda ona biberonda, kaynatılıp soğutulmuş su verebilirsiniz.

7. Sıkıldım: Bir bebek sadece sıkılmış olduğu için de ağlayabilir. Bebeğinizle oynamayı deneyin. Ya da yemek yapmak, bulaşık yıkamak gibi bir işle meşgulken sizi izlemesini sağlayın. Yeni bir oyuncak ya da dönence de onun ilgisini çekebilir.

8. Terledim / Üşüdüm: Bebek Ölümlerini Araştırma Kurumu’na göre anne babaların üçte ikisi bebek odasının hangi sıcaklıkta muhafaza edilmesi gerektiğini bilmiyorlar. Bebeğinizin oda sıcaklığının 16 ile 20ºC derece arasında olmasına dikkat edin.

9. Canım acıyor: Diş çıkarma ya da kolik gibi her bebeğin yaşadığı rahatsızlıklar bebeğinizin ağlama nedenlerindendir (bk. sayfa 113).

10. Ağrım var: Daha ciddi bir sorun mu? İştahsızlık, ateş, sürekli uyku hali, kusma, ishal veya isilik gibi belirtiler varsa derhal bir uzman doktora başvurun.

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BEBEĞİM DİŞ ÇIKARIYOR!
NELERLE KARŞI KARŞIYAYIZ?
KONTROLDE HASTA OLURSA!
DİĞER BEBEKLER HASTAYSA
DOĞAL EMZİRME
EN İYİ BAŞLANGIÇ
YAZ BEBEĞİ NE GİYER
NASIL GİYDİRMELİSİNİZ?
SÜT VEREN ANNELER
İHTİYACINIZ OLAN BESİNLER
BEBEĞİ UYKUYA HAZIRLAMAK
VERİMLİ UYKU İÇİN ÖNERİLER
BEBEKLER DE EĞİTİM İSTER!
OYUNLA SOSYALLEŞİR, GELİŞİR
BEBEĞİNİZİ MEMEDEN KESME
İŞİN ZOR KISMINA ÖNERİLER

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
YENİDOĞANDA GÖBEK İLTİHABI
BEBEĞİNİZ SİZİ UYUTMUYORSA
BEBEĞİNİZLE TATLI KONUŞUN
HER BEBEK ŞAMPİYON
FOTOĞRAFA DİKKATLİ BAKIN
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :