Okunma Sayısı: 14163
CANLI YORUMLAR

İLERİDE YEME PROBLEMLERİ

YAŞAMAMAK İÇİN



Küçük bir çocuğun konsantrasyonu dalgalanıp duracaktır, bu yüzden de her şey hareketli olsun. Yemek vakitlerini ilginç ve eğlenceli bir hale getirin. Hikâyeler okuyarak, fıkra anlatarak, oyun oynayarak ortamı canlandırın (ama çocuğunuzun yemeğe ve yemek yemeye odaklanmasını sağlayın.)

* Tabağa bakın ve şöyle deyin: "Aaa? Bugün tabağında patates var. Şimdi sana Bay Patates'in hikâyesini anlatayım. Bay Patates çok yaramaz bir sebzeymiş. O kadar yaramazmış ki! Hadi bakalım at ağzına da çiğne onu!"

* Bir tabak fasulyeyi ya da patatesi bir sirk sahnesi haline getirin ve her lokmayı çatala almadan önce sahnenin ortasına koyarak sirkteki bir "gösteri"ye dönüştürün.

* Çocuğunuzu yemek pişirirken size yardım etmeye teşvik edin, böylece yemeklerden zevk almayı, yemek hazırlayıp yeme faslını öğrenecektir.

* Ekmekleri şekilli kesin, "dinozor tostu", "masal şatolu sandviçler" hazırlayın.

Çocukların öğrenmeleri oyunla bağlantılıdır 

Çocuklar eğleniyorlarsa, bilinçsizce iyi alışkanlıklar oluşturmaya başlayacaklardır; üstelik anneleri ve babalarının kaşlarını çatıp "çatal-bıçak kullan", "doğru otur", "yemeğinle oynamayı kes, doğru düzgün ye" demesine kıyasla daha kolay olacaktır bu.

Gerilimi masadan kaldırır, yemek zamanlarını günün yaratıcı ve eğlenceli bir vaktine dönüştürürseniz, bu vakitler, birlikte geçirmekten hoşlandığınız saatler olacaktır.

Yiyeceklerle ilgili olumlu çağrışımlar

  • Yiyeceklerle ilgili olumlu çağrışımlar kurulması şu fikre dayanır: Bir parça yeni yiyeceği, çocuğunuzun tanıdığı yiyecekle birlikte verirsiniz. Böylece yeni yiyeceğin tadı ve lezzeti yavaş yavaş tanıdık bir hal almaya başlar; bildiği yiyecek de ödülü olur.

 

  • Çocuğunuz bilmediği yiyecekten biraz yerse, ona hemen "ödül" yiyecekten de verin. Ana fikir, ödül almanın iyi davranışa bağlı olduğu bilgisini güçlendirmektir.

 

  • Hızını zorlamayın. Her gün her seferinde biraz biraz verin. Öncü rolü oynamamaya çalışın, çocuğunuzu bol bol cesaretlendirin ve övün. Yemeği ağzına götürmek istemezse, onu yemeğe dokunmaya ya da onu koklamaya teşvik edin, böylece o yiyeceği tanıyacaktır.

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
EMZİK NE ZAMAN BIRAKILMALI
BIRAKILMAZSA NE OLUR?
1YAŞINDAN ÖNCE TUZ YASAK
HİPERTANSİYON RİSKİ
İLK HAFTALARDA
ÇOCUĞUNUZUN BÜYÜMESİ
YENİDOĞAN TEMİZLİĞİ
SİLEREK TEMİZLEME YÖNTEMİ
BEBEĞİNİZİ HIÇKIRIK TUTARSA
KURTULMANIN YOLLARI NELER?
AŞIRI KORUMACI MISINIZ?
SİZE BAĞIMLI OLMASIN
BEBEKLER VE DİFTERİ
NASIL ANLAŞILIR? ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
BEBEK MASAJI NEDİR?
NASIL YAPILIR?
BEBEKLERE BAL UYARISI
1 YAŞ İFADESİ KESİNLEŞTİ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.
1
cagan
Cevapla cagan
05.07.2011 11:22:44
merhaba benim oğlum yemekle arası çok fazla olmayan bir çocuk 3 yaşında ve herşeyi halen ezerek veriyoruz kahvaltıyı bile buda bende can sıkıntısına ve hatta psikolojik boyutlara bile taşındı dışardan görenlerin ayy nek dar zayıff bu çocuk hiç yemiyor mu demesi hepten çıldırtıyor yaşına göre zayıf ama boylu bir çocuk yemeğini çiğnemeden yutuyor bu konuda ki görüş ve fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler.
Cevap Yaz
bûya
Cevapla bûya
05.07.2011 09:57:02
bizim evde annanemiz bir fare hikayesi çıkarttı, biz gözümüz kapatıyoruz çataldaki yiyecekleri yiyecekleri masanın altındaki fare (oğlum) gelip yiyor bizde aaa kim yemiş yine oğlumun yemeğini tuh tuh vah vah diyoruz:)) bizimkide kıkırdaya kıkıradaya biz gözümüzü kapadıkça yiyor.babasının oyunu ise önce bir parmağını sıktırıyor aa bak hiç gücün kalmamış ye bak nasıl güçleniceksin diye. bizimkide merakedip yiyor bi daha sıkıyor parmağı :)) babamız iki büklüm :)) güçlendi ya oğlum:)) daha güçlü olmak için yine yiyor tabii:))
Cevap Yaz
Nurcan Yılmaz
Cevapla Nurcan Yılmaz
05.07.2011 08:42:01
Bazen kendimi kaybetmiş olarak buluyorum... Bi bakıyorum karşılıklı inatlaşıyoruz. O ağlıyor ben ağzına yemeğini tepiyorum.. Ama şarkılar söyleyerek, onunla tatlı tatlı konuşunca durum farklı oluyor. Çalışan anneyim, her zaman sabır olmayabiliyor :(
Cevap Yaz
1

KATEGORİNİN HABERLERİ
EMZİK NE ZAMAN BIRAKILMALI
HAMİLELİKTE STRES
HAMİLELİKTE CEP TELEFONU
YENİ NESİL AŞILAR GEREKLİ
DOĞRU SAÇ DOĞRU MAKYAJLA
ROBOT SEVGİLİLER
YENİ YILDA DENEYİN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :