Okunma Sayısı: 12039
CANLI YORUMLAR

SEZARYEN OLANLAR DİKKAT

12. haftaya dikkat

Halk arasında bebeğin eşi olarak bilinen plasentanın önde gelmesinin anne adayları için ölümcül bir risk olduğunun altının çizen Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ates Karateke; bir önceki gebeliğinde sezaryenle doğum yapan anneleri uyarıyor: "İlk hamileliğinde sezaryenle doğum yapan annenin plasentası önde geliyorsa, büyük olasılıkla rahim duvarına yapışıktır. Bu durum, günümüzde en sık karşılaşılan anne ölüm nedenidir. Lütfen bu konuda uzman hekimlere danışın ve plasentanızın önde olup olmadığını öğrenin"

12. ve 16. hafta kontrollerinde doktorunuza mutlaka sorun

Plasenta previa olarak tanımlanan plasentanın bebeğin doğum yolu üzerine rahim ağzına yerleşmesi, günümüzde çok sık rastlanan durumlardan biri. "İlk doğumunu sezaryen yöntemiyle yapan anne adaylarının plasentası, ikinci gebelikte önde geliyorsa büyük damarlara yapışık olma ihtimali yüksektir. Bu da sezaryen sırasında hayatı tehdit eden şiddetli kanamalara neden olur" diyen Prof. Dr. Karateke, plasentanın öne olup olmadığının 12.ve 16. hafta muayenelerinde öğrenilebileceğini söyledi. 

Daha önce sezaryenle doğum yapan anne adaylarının plasentanın önde gelmesi durumunda konunun uzmanı jinekolojik onkoloji cerrahisi uzmanlarınca ameliyat yapılmasının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Karateke "Ameliyat plasentaya dokunulmadan yapılmakta, bebek çıkarıldıktan sonra hasta kanatılmadan eşle birlikte rahim ve hatta idrar torbasının bir kısmı alınmaktadır. Bu operasyon anne adayını riske atmayan bir tedavi yaklaşımıdır" dedi.

En gelişmiş ülkelerde dahi sık görülen bir anne ölüm nedeni olan plasentanın önde gelmesi, ancak konusunun uzmanı hekimlerce yapılan dikkatli bir takiple risk olmaktan çıkarılabilir diyen Prof. Dr. Karateke: "Ciddi bir operasyon gerektiren bu durum, yakın takibe alınmazsa anne adaylarını böbrek ve akciğer yetmezliği, yoğun bakım ve maternal ölüm beklemektedir" diyerek konunun ciddiyetine bir kez daha vurgu yaptı.

Kaynak: Mynet

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUKLUK ÇAĞI TÜBERKÜLOZU
YENİ AŞIYA İHTİYAÇ VAR
GEBELİKTE YÜKSEK TANSİYON
RİSK FAKTÖRÜNÜ TANIYALIM
AĞRI KESİCİ İŞE YARAMIYORSA
NÖROPATİK AĞRINIZ OLABİLİR
DEKOLTE VE GÜÇ ARAYIŞI
KADININ İÇ DÜNYASI
HAİN BİR YAZ TUZAĞI
TEK TİP BESLENME!
ÇOCUKLARA KORUYUCU KALKAN
DOĞAL ŞİFA KAYNAKLARI
PREMATÜRE BEBEKTE KÖRLÜK
RİSK VAR, MUAYENE ŞART!
HER BİTKİ ŞİFALI DEĞİL
BAKANLIK UYARDI...
UYGUNSUZ OTURMAYIN
OFİSTE BUNA DİKKAT EDİN
VİAGRA HAYAT KURTARDI
BEBEK, SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.
 

KATEGORİNİN HABERLERİ
HAMİLELİKTE İLİŞKİ SIKLIĞI
EMZİREREK ZAYIFLAYIN
İKİZ HAMİLELİK
GEBELİK ZEHİRLENMESİ
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
23 NİSAN
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
ÜNLÜLERİN KOMİK ANLARI
Adınız:
 
Soyadınız:
 
Email:
   
Sikayet & Öneri:
 
Talebinizi Seçiniz :