Facebook'ta paylaş Twitter'da Paylaş
Ann Boyutu
İYİ BAKICI NELERİ BİLMELİ?

Evet, bakıcınızın bilmesi gerekenler var ama sizin de aklınızda turtmanız gerekenleri bu yazının sonunda bulacaksınız!

Bakıcınız:

  • çocuk veya bebeğin psikolojik ve fiziksel gelişimi
  • acil bir durumda ne yapılması gerektiği (ilkyardım dahil)
  • çocukların hastalıkları ve sağlıklı gelişim
  • bebeğin/çocuğun nasıl beslenmesi gerektiği
  • bebek ya da çocuğa ait eşyaların nasıl kullanıldığı
  • temizlik, hijyen ve bakımın nasıl sağlanacağı


Bakıcının sadece bilgili olması yetmez. Bebeğinize nasıl yaklaşacağı da çok önemli. Çok sert mizaçlı, sık sık ağlayan, bağıran, sinirlenen bakıcılardan kesinlikle uzak durun. Çünkü sizin olmadığınız durumlarda bu tip bakıcılar çocuğunuz için tehlike yaratabilir.

Dadı veya bakıcı kesinlikle çocukları çok seven, güler yüzlü, sabırlı, enerji dolu, yaptığı işi seven, hoşgörülü, işine özen gösteren, dürüst, sorumluluk sahibi, çocukla rahat iletişim kurabilen, ani durumlarda karar verme yeteneği olan, çocuğa bir şeyler öğretme yeteneğine sahip, yeniliklere açık, insan ilişkileri iyi bir kişiliğe sahip olmalıdır.

Çalışma saatlerine ve koyduğunuz kurallara kesinlikle uymalı, çocukla geçirdiği zamanı çok iyi değerlendirebilmeli ve kesinlikle hijyen kurallarına dikkat etmelidir.

Bakıcınız bebeğinizin yanında sigara içmemeli, bebeğinizi saatlerce televizyonun karşısında oturtmamalı, ütü, sıcak su, tencere, ocak, fırın gibi çocuğunuza zarar verebilecek alanlarda temkinli ve dikkatli olmamalı. Asla bebeğinizi evde yalnız bırakmamalı, eve çocuğunu, kocasını ya da erkek arkadaşını getirmemeli.


Bu ara da sizin de aklınızda tutmanız gerekenler:

Bakıcınızdan yapabileceğinin üzerinde iş istemeyin.

Bakıcınız hem cam silip, hem yemek yapıp, hem halı yıkayıp, hem ütü yapıp hem bebeğinize bakamaz. Temizlik için haftanın belli günleri ayrı yardımcı alıp bakıcınıza sizin yapamadığınız her şeyi yaptırmaya çalışmayın.

Uz. Ped. Belgin Temur