Okunma Sayısı: 11315
CANLI YORUMLAR

KÜRTAJ YASAĞI CAN ALIYOR

Yılda 68 bin kadın

Türkiye'deki kürtaj tartışmaları gözleri dünya çapındaki uygulamalara çevirdi. 73 ülkede serbest olan kürtaj, Brezilya, İrlanda ve İran'ın da aralarında bulunduğu 68 ülkede yasak. Yasağın bulunduğu ülkelerde sağlıksız koşullarda gerçekleştirilen kürtajlar nedeniyle her yıl 68 bin kadının hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Dünya kürtaj konusunda bölünmüş durumda. 2012 yılı itibariyle 68 ülkede kürtaj yasak. Bu ülkeler genelde orta ve Güney Amerika ile Afrika ve güneydoğu Asya'dan. Aralarında Brezilya, Meksika, İran, Suriye ve Endonezya'nın da bulunduğu bu ülkelerde kürtaj yasağı hiçbir istisna olmaksızın uygulanıyor.

Kürtajın tamamen yasak olduğu ülkeler listesinde Avrupa Birliği üyesi İrlanda ve Malta da dikkat çekiyor. Kürtaja yalnızca belirli durumlarda izin veren ülkeler de var.

Bu grupta Suudi Arabistan, İsrail, Arjantin, ve Tayland gibi 58 ülke bulunuyor. Bu ülkelerin yasalarına göre kürtaj, anne veya fetüsün sağlığının tehlikede olduğu durumlarda, tecavüz ve ensest sonucu oluşan hamileliklerde veya annenin ruhsal sağlığının korunması için uygulanabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, yasağın uygulandığı ülkelerde kürtajın ortadan kalkmadığını, ancak uygun olmayan koşullarda, işinin ehli olmayan kişilerce gerçekleştirildiğine dikkat çekiyor.

Buna göre dünya çapında her yıl 68 bin kadın sağlıksız kürtaj nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünyada kürtajın serbest olduğu ülke sayısı ise 73.

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Rusya'nın da dahil olduğu bu ülkelerin bazılarında yasalarda kürtajın hangi aya kadar yapılabileceği belirtiliyor. Türkiye'de 10 hafta olan bu süre bazı ülkelerde 14 haftaya kadar uzayabiliyor.

Yazı Etiketleri

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
APPLE SERVETTEN OLABİLİR
ÇOCUKLAR OYUN İNDİRİNCE...
1 EKİM DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ
PEKİ YA HAKLARI NELER?
ÇİPLİ KİMLİKLER DAĞITILIYOR
VATANDAŞ MAĞDUR OLMAYACAK
BİR ŞERİT DAHA KAPATILIYOR
ÜÇ ŞERİT KAPALI OLACAK
LİSEDE VEREM SALGINI
12 KİŞİYE VEREM BULAŞTI
LİSE SONDA RAPOR KRİZİ
"SAHTECİLİĞE GÖZ YUMULUYOR"
YENİ BEBEĞİN GELİŞİ
ÇOCUĞUNUZ DA SEVECEKTİR AMA
HİPERAKTİVİTEYİ TANIYIN
ÇOCUĞUNUZDA VAR MI?
SİM KARTI ÇÖPE ATMAYIN
HER ŞEY OLABİLİR!
ÖĞRENCİYE ÖZEL UMRE?
DİYANET'TEN UMRE PROGRAMI

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
MÜKEMMEL ERKEK YOK!
ÇOCUK SİGORTASI
FİLENİN SULTANLARI
EN ÇOK YORUMU SİZ YAPIN
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
GÜZELLİK ÖLÇÜLERDE DEĞİL
O KADAR DA SEKSİ DEĞİLLER