CANLI YORUMLAR
Ebru Karaduman
Ebru Karaduman
Cimnastik Antrenörü

NEDEN CİMNASTİK

Tüm sporların temeli
27.02.2012

Cimnastik hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle en erken başlanabilen (3 yaş) bir spor olan, tüm çocuklara yönelik olimpik bir branştır. Cimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengelemelerini sağlamaktadır. Cimnastik branşı tüm spor branşlarının temelini oluşturur.

Bu amaçla atölyemizde (3 ile 12) yaş arası gruplara göre oluşturulan cimnastik derslerinde, temel cimnastik hareketlerinin başarıyla öğretilmesi hedeflenmiştir.

Çocuklar bize 18 ay itibariyle gelebiliyorlar. 18 – 36 ay arası, spor odaklı oyun grubu adi altında eğitim veriyoruz. 3 yaş itibariyle de çocukları temel cimnastik eğitimine alıyoruz. Farkını da hemen açıklayalım: spor odaklı oyun grubu çocukların yası itibariyle, disiplinin esnek olduğunu, eğitsel oyunlar ile çocuklara sporun yaptırıldığı bir program. 3 yas itibariyle ise, kuralların net olduğu, sıkı bir disiplin içerisinde çocukların seviyelerine göre yine eğlenerek farkında olmadan vücutlarına fayda sağlayan bir eğitim tarzı.

Minimum hafta da 2 gün çocuklar bize geliyor, her antrenman birimimiz bir saatten oluşuyor. İsteğe göre üç ve dört günlük programlarımızda var.

3 Yaşından İtibaren Cimnastik Yapan Çocuk, Diğerlerinden Farklı Olur Mu?

3 yaşında spora cimnastik ile başlayan bir çocuk, kaçınılmaz derece diğer çocuklardan farklı olur. Çünkü beden hakimiyetine sahip, esnek, el- ayak koordinasyonu gelişmiş, kas-kemik yapısı güçlenmiş, denge sahibi bir çocuktur artik!  Bunlar fiziki farklılıkları, bir de sosyal anlamda gelişimini düşünelim; sorumluluk sahibi, spor disiplininin ne demek olduğunu bilen, özgüveni yüksek ve sosyal bir çocuk...

Ailelerin Tutumu

Aileler eskiye nazaran, son yıllarda yavaş yavaş spor konusunda bilinçleniyorlar. Tek eksik,  hangi yasta çocuklarını spora başlatmalılar? Hangi branş ile başlatmaları doğru olur? Devamında ne yaptırabilirler?  Gibi teknik konularda detaylı bilgi sahibi olamayışları. Bu tarz soru işaretleri de bazen onları endişelendiriyor ve çocuklarını spora başlatmakta geciktiriyor.

Profesyonel Cimnastik Yapmak İsteyenleri Yönlendirme

Öğrencilerimi cimnastik başta olmak üzere, hareket kabiliyetlerini, genetik yapılarını ve aile yapılarını tespit ederek mutlaka sporun farklı dallarına da yönlendiriyorum.

Sağlığa ve zekaya faydaları

  • Geç yaşlarda fiziki yapının bozulmasını engeller.
  • Sağlıklı beslenirler.
  • Düzenli egzersiz yaparlar.
  • Gerekli uykuyu alırlar.
  • Esnekliği, koordinasyonu, dayanıklılığı ve kuvveti artıran faaliyetlerde bulunursa büyüme, gelişme yeteri kadar olur ve genetik olarak sahip olduğu fiziki yapıya daha hızlı ulaşabilir. Böylece çocuk yetişkin çağa geldiği zaman uzun boya ve iyi bir solunum, dolaşım sistemine sahip olabilir.
  • Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme, kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve daha bir çok kanser türünün oluşma riskini azaltır.
  • Kardiyovasküler dayanıklılığı artırır.
  • Sinir – kas koordinasyonunu geliştirir.
  • Kuvvet- denge ve esneklik kavramlarını geliştirir.
  • Yaşıtlarına göre daha az hastalıklara yakalanır ayrıca, daha çabuk iyileşir.

Zeka

Spor gelişmekte olan çocuklar için yalnızca sağlık ve gelişme için değil aynı zamanda şahsiyet gelişimleri ile mental sağlıkları açısından da önemlidir.

  • Spor yapan çocuklar kişisel deneyimlerini, yaratıcılıklarını geliştirir ve sorumluluk duygusu kazanırlar.
  • Yardımlaşma ve işbirliği yapma, arkadaşlarına ve oyun kurallarına saygı gösterme gibi sosyal davranışları da kazanarak olumlu bir benlik gelişimi sağlarlar.
  • Spor yapan çocuklar, enerjilerini sporla boşalttıkları için dersin başına oturduklarında daha verimli çalışır ve boşa vakit geçirmezler.
  • Takım ruhuna sahip oldukları için de yalnızlık hissetmez ve kendilerini dinleyecek bol zamanları kalır.
  • Gençlik döneminde de bu çağın dinamizmini sporla değerlendirdikleri için alkol ve sigaradan uzak kalırlar.
  • Gençliğin aşırı heyecanını spora aktarmak, olaylara yaklaşımlarda daha serinkanlı olmayı sağlar.
  • Aynı zamanda gençler için çok gerekli olan kendine güven duygusu ve ifade yeteneği artar.

Küçük yaşta cimnastik eğitimi alan çocuklarda göze çarpan baskın özellikler şöyle sıralanabilir;

  • Daha sosyal ve dışa dönük bireyler,
  • Hiperaktif çocuklarda daha sakin davranış durumu,
  • Duruş bozukluklarının düzeltilebilmesi,
  • Denge sorunu yaşayan çocuklarda olumlu yönde ilerleme,
  • İletişim kuramayan çocuklarda sosyalleşebilme,
  • Yaşıtları  arasında daha aktif ve girişken olabilme,
  • Yaşıtlarına oranla her alanda daha fazla başarı gösterebilme,
  • Yaşıtlarına göre daha olgun ve sorumluluk sahibi olabilme…

Ebru Karaduman Kimdir?

1986 İstanbul doğumlu. 3 yaşında Tekel Spor Kulübünde cimnastikle tanışan Ebru Karaduman bu spor dalını profesyonel meslek hayatı olarak sürdürüyor. Okul yıllarında çeşitli kurum ve kuruluşları temsilen pek çok yarışmaya katılan Karaduman, aldığı iyi derecelerle bu yarışmaları tamamladı.
1993 - 2006 yılları arasında Türkiye Cimnatik Federasyonu'nun lisanslı sporcusu olarak 2005 Almeria/İspanya Akdeniz Oyunları, 2004 Amsterdam/Hollanda Avrupa Şampiyonası, 2005 Debrecen/Macaristan Avrupa Şampiyonası, 2005 Romanya Pilioşti Turnuvası, 2005 İzmir Üniversiteler Arası Dünya Şampiyonası vb. gibi pek çok uluslararası yarışmada ülkemizi başarıyla temsil etti.

2010 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde Spor Yöneticiliği yüksek lisans programını tamamlamıştır. 2010 yılında Bilfen Anaokulları'nda başladığı cimnastik antrenörlüğü görevini şuanda da sürdürüyor.

www.bedenatolyesi.com     

 

 

 

 

 

 

YAZARLAR
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ İÇİN
ANA RAHMİNE HASRET
BOŞANMA SÜRECİNİN ARDINDAN
GEBELİK ŞEKERİ
BOŞANMA SEBEPLERİ II
12 KASIM HAFTASI
İYİ OLMAYAN YABANCILAR VAR
SEVGİ,FEDAKÂRLIK,BAĞIMLILIK
DETOKS SEBZE VE MEYVELERİ
MİNİK DOSTUNUZLA TATİLDE
BEBEKLER İÇİN YEMEKLER
NEFES ALMA PROBLEMLERİ
KOL ESTETİĞİ
SORULARINIZ VE YANITLARI 22

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.
 
Adınız:
 
Soyadınız:
 
Email:
   
Sikayet & Öneri:
 
Talebinizi Seçiniz :