Okunma Sayısı: 9365
CANLI YORUMLAR

SAĞLIK ÜRÜNLERİNE DİKKAT

Sağlık Bakanlığı uyardı

Son dönemlerde bazı hastalıklara iyi geldiği söylenerek satılan sahte sağlık ürünleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı.

Sağlık Bakanlığı, SABİM (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi), BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) SBN(Sağlıkta Buluşma Noktası), Bilgi Edinme ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tüketici Sorunları Birimine yapılan başvurulardan, yetkisiz bazı kişilerin, vatandaşlara, Sağlık Bakanlığından veya İl Sağlık Müdürlüğünden aradıklarını söyleyerek birtakım sağlık ürünlerini (korse, dizlik, sigara bıraktırma, cinsel performans arttırıcı ve tedavi edici nitelikte bazı ürünler)  pazarlamaya çalıştıkları tespit edildi. 

Bu kişiler, vatandaşların gittikleri hastanelerle bazı genel bilgiler vererek, ürünlerini doktor önerisiyle satmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada: "Bakanlığımızın veya bağlı kuruluşlarının telefon aracılığıyla sattığı veya tanıttığı herhangi bir ürünü bulunmamaktadır" denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımızın herhangi bir maddi ve bedensel zarara uğramamaları için, Bakanlığımızın adını kullanarak ürün satmak isteyen kişilere hiçbir suretle itibar etmemeleri, bu kişilerden herhangi bir ürün almamaları gerekmektedir. Bu gibi durumlarda, vatandaşlarımızın, durumu ivedilikle adli mercilere bildirmeleri önem arz etmektedir. Yine, halkımızın sağlık sorunlarıyla ilgili her türlü konuda, en yakın sağlık danışmanları olan aile hekimlerine başvurmalarını tavsiye ederiz.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ERKEKLERİN KABUSU: ANDROPOZ
HANGİ AŞAMADA NE YAPMALI
SİVİLCE, AKNE HUSUSU
HER YAŞTA SORUN OLABİLİYOR
DOĞAR DOĞMAZ SÜNNET
YARARLI MI, ZARARLI MI?
HAMİLELİKTE 36. HAFTA
BEBEĞİNİZİN YERİ DARALIYOR
METABOLİZMAMIZ NE DİYOR?
TAYLAN KÜMELİ ANLATIYOR
ABD'DE YENİ HIV TESTİ
EVDE UYGULANABİLECEK
MENOPOZ SONRASINA DİKKAT
RUTİN KONTROLLERİ ATLAMAYIN
ZAYIFLAMA ÜRÜNLERİ KORKUTTU
ADET BAŞINIZI AĞRITMASIN
MUTLAKA BİR UZMANA DANIŞIN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KALİTESİZ UYKU OBEZ Y...
12 YASAKLI FİRMAYA İZİN
SÜT KONUSUNDA ISRAR E...
ISPANAKTAKİ VİTAMİN
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
2013 KIŞ - ŞAPKA MODASI
YETERİNCE ZENGİNSENİZ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :