Okunma Sayısı: 12733
CANLI YORUMLAR

GEBELİK 4HAFTADA ANLAŞILMAZ

Anne ölümleri artar

Kürtaj ile ilgili yasa hazırlığında olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından sonra kürtaj süresinin 10 haftadan 4 haftaya indirilmesi gündemde. İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Faruk Buyru ise 4 haftada gebeliği tespit etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Kürtajı cinayet olarak nitelendiren ve yeni bir yasa hazırlığında olduklarını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ da tıbbi gereklilikler dışında kürtajın tamamen yasaklanabileceği mesajını verdi.

'Kürtaj cinayettir' tanımına katıldığını belirten Bakan Akdağ, "10 haftalık bebek artık yaşayan bir organizmadır, çünkü kalp atımları var. Kürtaj tıbbi gereklilikler hariç, gerekirse tamamen yasaklanabilir" dedi.

Kürtaj ve sezaryene düzenleme getirecek yeni kanunla kürtajın yapılabilirlilik süresinin 10 haftadan 4 haftaya çekilebileceği belirtildi.

"Kadın 4 haftada hamile olduğunu anlayamaz"

NTV'de Gece Bülteni'ne katılan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Buyru ise gebeliğin 4 haftada anlaşılamayacağını söyledi. Buyru, “4 haftada gebeliği tespit etmek mümkün değil. Ancak kadın kısırlık veya başka bir nedenle tedavi görüyorsa ve kan tahlili yapılırsa 4 haftada gebe olduğu anlaşılabilir. Yoksa adet gecikmesiyle kadın 4 haftada hamile olduğunu anlayamaz” diye konuştu.

Yasaklamanın, ‘merdiven altı’ diye tabir edilen ve sağlıksız koşullarda yapılan kürtajı artırabileceği de tartışılan bir başka konu. Bu durumun anne ölümlerini artıracağını belirten Prof. Buyru’nun bu konudaki görüşleri ise şöyle:

"Anne ölümlerinde artış olur"
“Gebelik haftası büyüdükçe kürtaj bazı riskleri beraberinde getirir. Kanama, enfeksiyon veya rahmin delinmesi gibi riskler nedeniyle merdiven altı kürtajlar sakınca yaratacak ve anne ölümlerini artıracaktır. 1983 tarihli yasa bir ihtiyaçtan çıktı. Çünkü sağlıksız ve kaçak yöntemlerle yapılan kürtajlarda önemli oranda anne ölümü gerçekleşiyordu. Bugün kürtaja bağlı nedenlerle annenin ölmesiyle neredeyse hiç karşılaşmıyoruz. 1983 öncesinde hastanın bitkisel veya hayvansal ürünlerle gebeliği kendi kendine sonlandırmaya çalışmasıyla da anne ölümlerinde ciddi artış yaşanıyordu. Yasa çıktıktan sonra anne ölüm oranları ciddi şekilde düştü.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
İŞ BULMA STRATEJİLERİ
YENİ MEZUNLAR NE YAPMALI?
YAĞ YAKAN BESİNLER
BUNLARI TÜKETİP ZAYIFLAYIN
TEPKİLER GÖLGESİNDEKİ GALA
KAN VE BAL ÜLKESİNDE
''4+4+4'' KÖŞKTE
GÜL'ÜN 15 GÜNÜ VAR
DOKTORLAR NE  DİYOR?
RAPOR TARTIŞMASI
KORUNCUK VAKFI'NA DESTEK
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ..
HİÇ YIKANMASA DA KOKMUYOR
EN FAZLA KAÇ GÜN GİYERSİNİZ
SAĞLIĞA ZARARLI 22 ÜRÜN
BAKANLIK AÇIKLADI...
10 MİLYON AVROLUK KEDİ
DÜNYANIN EN ZENGİN KEDİSİ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÖZEL AKŞAM LİSELERİ
ÖLMEDİN DEĞİL Mİ?
FATMAGÜL'E ÜNLÜ DESTEĞİ
HAYDİ KIZLAR EVE
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
AKNELERDEN KURTULMAK İÇİN
DOĞRU SAÇ DOĞRU MAKYAJLA
TOPLAYIN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :