Okunma Sayısı: 8678
CANLI YORUMLAR

RİSKLİ HAMİLELİĞİ SAPTAMAK

Etkenler nelerdir?

Hamilelik fizyolojik bir olay olduğundan, kadın organizmasındaki çeşitli doğal sebeplerden doğumun normal gidişatı değişebilir ve kadının veya bebeğin sağlığı için tehlike oluşturabilir.

Günümüzde bireyler hamilelikte karşılaşılacak risklere karşı çok duyarlıdır ve bu yüzden kontrol aşamaları çok önemlidir. Doğuma yardımcı medikal bir kontrol programı, çocuğun ve annenin sağlığı için risk teşkil eden etkenleri belirleyerek ve mümkünse ortadan kaldırma amaçlı yürütülür.

Anamnezden toplanan bilgilerle ilk önce bir eleme yapılır. Sadece bu başlangıçla bile yüksek riskli durumları saptamak mümkündür (araştırılan hamileliklerin yüzde 20'sinde).

Bazı düşük riskli durumlar yüksek riskli durumlara dönüşebilir (vakaların yüzde 10'unda) ve uygun protokoller uygulanarak belirlenebilirler.

Bu durumda özel alet (ultrasonografi) ve laboratuvar tetkikleri yapılır (kan ve idrar ile). Bir hamileliğe riskli demenin bir patoloji geliştireceği anlamına gelmediğini açıkça belirtmekte fayda var. Ancak muhtemel değişimleri zamanında fark etmek, uygun müdahalelerle hastalığın gelişmesini önlemek ya da ne olursa olsun mümkün olan en kısa zamanda onunla mücadele etmek için detaylı ve sık kontrollerden geçilmelidir.

Genel risk etkenleri: Yaş,geçmiş çocuk sayısı, sosyo-ekonomik koşullar, iş aktivitesi, beslenme durumu vs.

Süregelen hamilelikle bağlantılı risk etkenleri: Düşük tehlikesi, çoğul gebelik, enfektif hastalıklar, diyabet, hipertansiyon vs.

Jinekolojik ve doğum anında oluşacak risk etkenleri: Sterilizasyon koşulları ve doğum anında genital sistemde oluşabilecek olumsuzluklar.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
HANGİ İÇECEK NE ZAMAN
BU UYARIYA DİKKAT
CİNSELLİK YATAĞA SIĞAR MI?
HAZZIN 10 ALTIN ÖĞRETİSİ
SADECE ESTETİK SORUN DEĞİL
SEDEF HASTALIĞINDAKİ RİSK
SEZARYENE YAPTIRIM GELİYOR!
SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
GÖZ TEDAVİSİNDE BOTOKS
GÖZ KURULUĞU VE DİĞERLERİ
YİYECEKLERİMİZİ HAZIRLARKEN
VE BESİNLERİ SAKLARKEN...
ADIM ADIM TIRNAK BAKIMI
ELLERDEKİ ZARAFET...
NİNNİ GAZ SANCISINA ÇARE Mİ
BEBEĞİNİZ NASIL RAHATLAR?
ANNE SÜTÜ, İLAÇLAR VE BEBEK
PROF. BÜYÜKGEBİZ NE DİYOR?
SİGARANIN KADINLARA ETKİSİ
ZARARIN BOYUTLARI BÜYÜK!

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
HAMİLELİKTE BİTKİSEL ...
HAMİLELİKTE CİNSELLİK
HAMİLELİKTE ÇATLAKLARA SON
DİŞ SORUNUNUZ VARSA
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
ÜNLÜLER VE KÖPEKLERİ
ÇOCUKLAR BUNLARA BAYILACAK
YAŞLANMAK GÜZELDİR
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :