Okunma Sayısı: 12385
CANLI YORUMLAR

TERLEME KABUS OLMASIN

Islanmış bluz ve gömlekler

Terlemek, vücudun savunma mekanizmalarından biri. Isı dengesinin korunması için şart ancak aşırı olduğunda hem sosyal hem de özel hayatta sıkıntılı anlar yaratabiliyor.

Aşırı terleme kadın, erkek herkesi zor durumda bırakan bir durum. Bazıları için özellikle yaz ayları kabusa dönebiliyor. Terden ıslanmış gömlekler, koltuk altları iz yapmış bluzlar ve kötü koku... 

İnsan vücudunda 5 milyondan fazla ter bezi var. Ter bezlerinin yoğun olarak konuşlandığı bölgelerden biri de koltuk altı. Normalde vücut metrekaresi başına dakikada 1 mililitre ter salgılanırken, bazı kişilerde bu miktar 40 katına kadar çıkabiliyor. Aşırı terleme sorunu olarak bilinen bu duruma ter bezlerinin fazlalığı, obezite, hormonal hastalıklar sebep olabiliyor. Dermatolog Dr. Eylem Acar, aşırı terleme sorunu olanlara terleme botoksu yaptırmalarını öneriyor.

TERLEMEYİ SAĞLAYAN SİNİRLERE BLOKAJ 

Botoks, uygulama yapılan bölgede sinir iletimini engelliyor. Terlemeyi sağlayan sinirler bloke edildiği için terleme duruyor. Dr. Acar, terleme sorununun tedavisi için sıklıkla başvurulan bu yöntemin hiçbir yan etkisinin olmadığını söylüyor.

Uygulamaya başlamadan önce basit bir test ile ter bezlerinin yoğun olduğu bölgeler belirleniyor. Bu bölgelere daha sık aralıklarda enjeksiyon yapılıyor. Kişilerin sıklıkla el, ayak ve koltukaltı terlemesinden şikayet ettiklerini belirten Dr. Acar, botoksun bu bölgelerde daha çok tercih edildiğini belirtiyor.

TEK SEANSLA 6 AY KORUNMA 

Dr. Acar’a göre, 10 dakikalık tek seans uygulama ile ortalama 6 ay boyunca terlemenin önüne geçilebiliyor. Bu süre, terlemeden şikayet edenlerin yaz aylarını kuru geçirmesi için yeterli oluyor. Acar, aşırı terleme şikayeti olanların yılda 2 seans terleme botoksu yaptırmalarını öneriyor.

Botoksun hamilelik ve emzirme dönemlerinde zararlı bir etkisinin olup olmadığı henüz net olarak bilinmiyor. Ancak Dr. Acar, yine de hamilelerin ve emziren annelerin botoks yaptırmasını tavsiye etmiyor. Ayrıca terleme botoksu, sinir ve kas sistemi hastalığı olanlara da önerilmiyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
EGZERSİZDE SUYUN GÜCÜ
NAM-I DİĞER "AQUA TERAPİ"
ZAYIFSAN GÜZELSİN
KİŞİLERDE YEME BOZUKLUĞU
ALERJİK Mİ NEZLE Mİ?
BELİRTİLER NE DİYOR?
YILLARA MEYDAN OKUYANLARA
YENİ UYGULAMALAR
FAZLA KİLOYA DİKKAT
CİLTTE ÜST DÜZEY SONUÇ İÇİN
ALLERJENSİZ VE DOĞAL
MENOPOZ DÖNEMİ DEPRESYONU
PROF. DR. DOKSAT ANLATIYOR.
ZARAFETLE YAŞLANMAK
YAŞAM TARZINIZ BELİRLEYİCİ
ÇOCUĞUNUZUN DİŞ SAĞLIĞI
HEKİM SEÇİMİNE DİKKAT
ALDATILMAYA KARŞI
ORGAZM ÖNLEMİ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
YENİ TREND : AYNA ORUCU
KEPÇE KULAK AMELİYATI
AŞILAMA YÖNTEMİ İLE
GÜLÜŞÜNÜZÜ 5 ADIMDA
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
AKNELERDEN KURTULMAK İÇİN
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :