Okunma Sayısı: 12392
CANLI YORUMLAR

TERLEME KABUS OLMASIN

Islanmış bluz ve gömlekler

Terlemek, vücudun savunma mekanizmalarından biri. Isı dengesinin korunması için şart ancak aşırı olduğunda hem sosyal hem de özel hayatta sıkıntılı anlar yaratabiliyor.

Aşırı terleme kadın, erkek herkesi zor durumda bırakan bir durum. Bazıları için özellikle yaz ayları kabusa dönebiliyor. Terden ıslanmış gömlekler, koltuk altları iz yapmış bluzlar ve kötü koku... 

İnsan vücudunda 5 milyondan fazla ter bezi var. Ter bezlerinin yoğun olarak konuşlandığı bölgelerden biri de koltuk altı. Normalde vücut metrekaresi başına dakikada 1 mililitre ter salgılanırken, bazı kişilerde bu miktar 40 katına kadar çıkabiliyor. Aşırı terleme sorunu olarak bilinen bu duruma ter bezlerinin fazlalığı, obezite, hormonal hastalıklar sebep olabiliyor. Dermatolog Dr. Eylem Acar, aşırı terleme sorunu olanlara terleme botoksu yaptırmalarını öneriyor.

TERLEMEYİ SAĞLAYAN SİNİRLERE BLOKAJ 

Botoks, uygulama yapılan bölgede sinir iletimini engelliyor. Terlemeyi sağlayan sinirler bloke edildiği için terleme duruyor. Dr. Acar, terleme sorununun tedavisi için sıklıkla başvurulan bu yöntemin hiçbir yan etkisinin olmadığını söylüyor.

Uygulamaya başlamadan önce basit bir test ile ter bezlerinin yoğun olduğu bölgeler belirleniyor. Bu bölgelere daha sık aralıklarda enjeksiyon yapılıyor. Kişilerin sıklıkla el, ayak ve koltukaltı terlemesinden şikayet ettiklerini belirten Dr. Acar, botoksun bu bölgelerde daha çok tercih edildiğini belirtiyor.

TEK SEANSLA 6 AY KORUNMA 

Dr. Acar’a göre, 10 dakikalık tek seans uygulama ile ortalama 6 ay boyunca terlemenin önüne geçilebiliyor. Bu süre, terlemeden şikayet edenlerin yaz aylarını kuru geçirmesi için yeterli oluyor. Acar, aşırı terleme şikayeti olanların yılda 2 seans terleme botoksu yaptırmalarını öneriyor.

Botoksun hamilelik ve emzirme dönemlerinde zararlı bir etkisinin olup olmadığı henüz net olarak bilinmiyor. Ancak Dr. Acar, yine de hamilelerin ve emziren annelerin botoks yaptırmasını tavsiye etmiyor. Ayrıca terleme botoksu, sinir ve kas sistemi hastalığı olanlara da önerilmiyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BEBEKLERDE ATOPİK EGZAMA
BEBEĞİNİZİ KORUYUN
YENİ HAYATA RAHAT UYKU
HAMİLELİKTE UYKU POZİSYONU
SERTLEŞMEYE NANELİ ÇÖZÜM
ANDROLOJİ DERNEĞİ AÇIKLADI
PANİK ATAĞA YATKIN MISINIZ?
YAŞLANAN ERKEK SENDROMU
SORUNLAR BİTMİYOR
KADIN BU KADAR MI GÜNAHKÂR?
EMBRİYO SPEKÜLASYONU...
DİŞLERDE ASİT AŞINDIRMASI
ALINABİLECEK ÖNLEMLER...
TOPUKLU GİYMEK GÜZEL FAKAT
SİZ YİNE DE DİKKATLİ OLUN
İKİZLER NASIL EMZİRİLİR?
PROF.B.BÜYÜKGEBİZ NE DİYOR?
SORUN SİZ DE OLMAYABİLİR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ESTETİK SADECE GÖRSEL...
LENS TAKMADAN DA
KEPÇE KULAK AMELİYATLARI
İSTANBUL'DA DİYET ŞENLİĞİ
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
HAMİLELERİN YENİ MODASI
DOĞRU SAÇ DOĞRU MAKYAJLA
2013 KIŞ - ŞAPKA MODASI
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :