Okunma Sayısı: 11177
CANLI YORUMLAR

DİREKSİYONDA KİM DAHA İYİ?

Kadınlar mı erkekler mi?

Uzun mesafede kadınlar erkeklere göre daha iyi sürücülerdir. Ancak iş park etmeye gelince aynısı söylenemez.

Milliyet'ten Gizem Aydoğan'ın haberine göre, sigorta uzmanlarından alınan bilgiye göre kadınların duran bir arabaya vurma ihtimali yüzde 23 daha fazla. Erkeklere göre otoparkta bir arabayla çarpışmaları ise 2 kat. Ancak kadınlar daha az hasara sebep oluyor. Bunun nedeni olarak ise daha sakin araba kullanmaları gösteriliyor.

Erkeklerin bir hayvana çarpma oranı yüzde 30, bariyer veya duvara yüzde 27, ağaca çarpma oranı ise yüzde 16'daha fazla.

Tüm bu istatistikler kapsamında yapılan araştırmalar bu durumun dikkatsizlikten değil cinsiyetlerin doğasından kaynaklandığını gösteriyor.

Northhumbria Üniversitesi’nden Psikolog Dr. Colin Hamilton, erkeklerin uzamsal konularda kadınlara göre daha iyi olduğunu belirtiyor. Karşıdan gelen bir nesne olduğunda erkekler daha soğukkanlı davranıyor ve çabuk aksiyon alıyor. Özellikle ters park etme durumlarında kadınların becerileri bu nedenle yetersiz kalabiliyor. Erkekler hareket eden bir nesnenin ne kadar sürede hedefine ulaşacağını daha kolay kestirebiliyor. Bunun sebebi olarak ise oynanan sporları gösterebiliriz. Futbol gibi erkeklerin aşık olduğu bir spor kadınların pek ilgisini çekmiyor. Futbol oynamak ise erkeklere, hareketli nesnelerin alışkanlıklarını değerlendirme konusunda yardımcı oluyor.

Ancak kadınların park etme konusundaki hassasiyeti de araştırmada vurgulanıyor. Genelliklearabaları daha dikkatsiz park edenler erkekler oluyor. Trafik kurallarına uyma konusunda da kadınlar erkeklere göre daha dikkatli.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
Her 10 kişiden 9'u
İLK AYDA SPORU BIRAKIYOR
KARAKOLDA KADINA DAYAK
BU KEZ POLİSLERDEN
PARA ÇEKERKEN DİKKAT
ATM HIRSIZLARI İŞ BAŞINDA
HER ŞEYİ ÇÖPE ATMAYIN
İŞTE BAZI ÖNERİLER
CAN BONOMO BUGÜN SAHNEDE
İKİNCİ YARI FİNALDE
İLAÇLAR HASIRALTI OLDU
BULAMAYANLAR KARABORSAYA...
EŞİM NORMAL DOĞUMA ZORLANDI
"SEZARYEN BELKİ KURTARIRDI"
BAYRAMDA LOKMALARI SAYIN!
TABAKTA YEMEKTE KÜÇÜK OLSUN
METEOROLOJİ UYARIYOR
BUZLANMAYA VE DONA DİKKAT

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
MEGAN FOX VE HUYSUZ VİRJİN
MİLLİ ATLET ASLI ÇAKIR
SANAL ORTAMDA DEDİKODU
ANKET YANITLAMAYAN YANDI
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
BAZILARI KASLI SEVER
2013 BAROK DESENLERİN YILI
BİR KADININ ÇANTASINDA
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :