Okunma Sayısı: 24959
CANLI YORUMLAR

BADEMCİKLER KÜÇÜLTÜLÜR MÜ?

Aldırmaya alternatif var mı

Bademcikler, sık tekrarlayan enfeksiyon durumunda alınıyor. İltihaplanmayan ancak çok büyük olan bademcikler de yutma, beslenme ve konuşma sorunlarına yol açıyor. Sorun, büyümüş bademciğin küçültülmesiyle gideriliyor.

Tonsil olarak da adlandırılan bademcikler, dilin arka kısmında boğazın her iki yanında bulunan ve bağışıklık sisteminin bir parçası olan organlar. Vücuda giren bakteri, virüs gibi mikropları yakalayarak, vücudun savunmasına yardımcı olan lenfosit denen hücreleri üretiyorlar. Sık tekrarlayan enfeksiyonlar neticesinde pek çok zaman faydadan çok zararları oluyor ve bu nedenle bademcikler ameliyatla alınıyor.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emre Üstündağ sık sık iltihaplanmayan, ancak büyümüş bademciklerin de yaşam kalitesini önemli oranda bozduğunu belirtiyor.

Prof. Üstündağ, bademciklerin büyük olmasının; yutma, beslenme ve konuşma sorunları yarattığını belirterek şunları söylüyor: “Ayrıca bademcikler üzerinde biriken yiyecek ve doku artıkları ağız kokusu ve hijyen bozukluğuna neden olur. Bu durumlarda bademciklerin tamamının alındığı klasik teknik bademcik ameliyatlarına alternatif olarak bademciklerin kısmi olarak alındığı küçültme ameliyatları uygulanabilir.”

BADEMCİK KÜÇÜLTME AMELİYATLARININ AVANTAJLARI

Bu teknikte, klasik bademcik ameliyatlarına göre daha az ağrı olduğunu, daha az kanama görüldüğünü ve iyileşme süresinin daha kısa olduğunu vurgulayan Prof. Üstündağ, “Bademcik küçültme ameliyatları radyofrekans, lazer, coblator ve microdebrider gibi cihazlar kullanılarak yapılabilir. Özetle bu teknik sık sık iltihaplanmayan, esas olarak bademcik büyümesine bağlı problemleri olan hastalara uygulanmalıdır” diyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
SEDEF HASTASINA KESE YASAĞI
TETİKLEYİCİLER VE TEDAVİ
ÇOK ŞEY BEKLEMEYİN!
BEKLENTİLERİNİZ NET OLSUN
MEVSİM GEÇİŞLERİNE DİKKAT
HASTALIK KAPINIZI ÇALMASIN
ÖFKE KONTROLÜ
ÇOCUKLUKTAN BAŞLIYOR
RAMAZAN'DA BIRAKIN
TİRYAKİLERE FIRSAT
ALERJİ ÇOCUKLARI VURUYOR
NASIL BİR YAŞAM ŞEKLİ GEREK
KANSER CİNSİYET AYIRIR MI?
TETİKLEYEN FAKTÖRLER
4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ
DR. ÖZ'DEN TAVSİYELER

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
DİŞLERİ Mİ ÇÜRÜYOR?
ROTA VİRÜSÜ İSHALİ
AĞZINI KONTROL EDİN
GÜVERCİN GÖĞSÜ HASTALIĞI
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
FOTOĞRAFA DİKKATLİ BAKIN
KISA SAÇ MODELLERİ
ÜNLÜLER VE KÖPEKLERİ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :