Okunma Sayısı: 16521
CANLI YORUMLAR

YAŞA GÖRE UYKU SAATİ

Ve bir dert:Uyku apnesi

Uyku apnesi, horlamanın uç bir türüdür. Apne kelimesi, “nefes alma isteği” anlamına gelen Yunanca ‘apnea’dan gelmektedir. Uyku apnesi sorunu olan kimseler uykularında nefes alamaz ve soluk almak için uyanırlar.

Uyku apnesinin sebebi, horlamaya neden olanlarla aynı kaslardır. Yumuşak damağın ve boğazın arkasındaki kasların gevşeyip hava kanalını tıkadığı noktada gerçekleşir. Bu gerçekleştiğinde, hasta 25 saniye kadar nefes alıp vermeyi durdurur; oksijen yoksunluğu çekmeye başlayan beyin bir acil uyarı sinyali gönderir ve kişi hava almak için güçlükle solur veya horuldar. Uyku apnesi olan bir kişi, tek bir gecede neredeyse 350 kereye kadar uykusundan uyanabilir ve bu da kaçınılmaz olarak ertesi gün yorgunluğa yol açar. Uyku apnesi ayrıca inme, kalp krizi ve tansiyon riskini artırır.

Obez çocuklar da, aynı gençler gibi uyku apnesi sorunu yaşayabilirler; ancak bunun teşhis edilmesi daha uzun bir zaman alır. Obez çocuklar üzerine yakın bir zamanda yapılan bir çalışmada, anket yapılanların yüzde 85’inden çoğu uyku apnesinin belirli bir çeşidinden muzdarip ve bunların yaklaşık dörtte birinin de hayli ciddi bir durumla karşı karşıya oldukları ortaya çıkmış. Uyku apnesi olan ve tedavi altına alınmayan çocuklar, gün içinde uykulu olmaktan şikayetçi olurlar ve bu da ilkönce konsantrasyon zorluğuna, dolayısıyla da okul performansında düşüklüğü yol açar.

Şimdi yatma zamanı!

Yaş                           Önerilen yatma zamanı (Sabah 7:00’de kalkacağı varsayılarak)

4 yaşından küçük       19:30 (Gündüz uykularıyla desteklenmelidir)

4 yaş                         19:30

5-6 yaş                      20:00

7-8 yaş                      20:00-20:30

9-10 yaş                    21:00-21:30

11-14 yaş*                 21:30-22:00

14-16 yaş*                 10:30’dan daha geç olmamalıdır.

 

* Büyük çocuklar için yatma zamanı konusunda çok katı olmamak genellikle daha iyidir: Ona kişisel seçimleri ve yapacakları için biraz zaman bırakacak ortalama bir yatma zamanı için, çocuğunuzla karşılıklı konuşup anlaşın. Bu yaklaşım, yatma zamanıyla ilgili tartışmaları azaltacaktır. Ancak bir kere bir anlaşmaya vardıktan sonra, bunun gerçekleşmesi için çaba göstermeli ve bu saate sıkı sıkıya uymalısınız.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
OYUN VE OYUN TERAPİSİ
ÇOCUĞUN EN MÜHİM İŞİ OYUN!
YARAMAZLIK YAPMA!
ÇOCUKLARDA DİSİPLİN
RUJUNUZ SİZİ ZEHİRLEYEBİLİR
BU BELİRTİLERE DİKKAT!
KANSERE KARŞI BİLİNÇLENİN!
"ELLER BU KEZ SAĞLIK İÇİN"
AĞZINI KONTROL EDİN
NELER YAPILABİLİR?
MODERN ÇOCUĞUN HASTALIKLARI
KORUDUĞUNUZ SANIYORSUNUZ!!!
YERKEN MIZMIZLANIYOR MU?
NASIL BAŞ EDECEKSİNİZ?
OTİSTİK BEBEK RİSKİ
OBEZ ANNELERDE GÖRÜLEBİLİR
İŞİNİZİ SEVİYOR MUSUNUZ?
O HALDE DİKKATLİ OLUN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
PAZAR KAHVENİZİ İÇMEDEN
HANGİ İÇECEK NE ZAMAN
DOKTOR İZNİYLE ORUÇ
HEDEFE YÖNELİK TEDAVİ
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
GERÇEK Mİ OYUNCAK MI?
YETERİNCE ZENGİNSENİZ
2013 BAROK DESENLERİN YILI
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :