Okunma Sayısı: 10904
CANLI YORUMLAR

ÇOCUĞUNUZU KORUMAK İÇİN...

Riskleri ortadan kaldırın

Araştırmalar gösteriyor ki çocukların yaşadığı kazaların yüzde 60'ı yaz aylarında ve özellikle de hafta sonu tatillerinde meydana geliyor. Bu kazaları önlemek, kaza riskini azaltmak için aşağıda yer alan önerileri dikkate alın.

Havuzda ya da denizdeyken:

  • Çocuklara yüzmeyi öğretin: Ülkemizde ve yurt dışında küçük yaşlardan itibaren çocukların hayatında sporun yeri artıyor. Son dönemlerde ülkemizde 1-4 yaş arasındaki çocuklar için de eğitim verilmeye başlandı.
  • Çocuk havuzlarına dikkat edin: Özellikle 1-3 yaş arasındaki çocuklar, dengelerini kaybedip havuza düşebilir ve 1 metre suda boğulabilir.
  • Havuz ve saunalar kapalı tutulmalı: Havuzda çocuğunuzun güvenliğinden emin olabilmek için, mutlaka yanında durmalısınız. Kullanılmayan havuzlu bir mekandaysanız, havuzun 120 cm yükseklikteki tel örgüler veya parmaklıklarla çevrilmesini sağlamalısınız.
  • Küçük çocuklar mutlaka can yeleği giymeli: Can simidi, kolluk ve bunun gibi pek çok renkli ürün çocuklara suyu sevdiren oyuncaklardır. Yine bu ürünler tek başlarına boğulma riskini ortadan kaldırmayacakları için, çocuğunuz çok iyi yüzebilse bile size ihtiyacı olabileceğinden yanında olun.

Parkta, bahçedeyken:

  • Evdeki donanımın demirden olup olmadığını kontrol edin: Evinizde çocuğunuz için bir salıncağınız varsa yere yakın olmasına düşme riskine karşı altında kauçuk bir paspas olmasına dikkat edin. Eğer çocuğunuz dışarıdaki bir salıncakta sallanıyorsa, zeminin sert olmaması ve salıncağın altında cam parçacıklarının bulunmamasına özen gösterin.
  • Parktaki tüm ekipmanların yaşlarına uygun olduğundan emin olun: Parklardaki tırmanma çubukları 6 yaşındaki bir çocuk için uygun ve güvenliyken, aynı durum 3 yaşındaki bir çocuk için geçerli değildir.
  • İpli kıyafetler giydirmeyin: İpli kıyafetler çocuğunuzun oyun oynarken, parktaki oyuncaklara takılıp düşmesine hatta boğulmasına sebep olabilir. Bu yüzden parka giderken daha sade kıyafetler giyinmesine özen gösterin. Çocuğunuzun enerjisinin düştüğünü hissettiğinizde eve gitmeniz gerektiğini ona hatırlatın. Çünkü yapılan araştırmalara göre, en çok görülen yaralanma ve kazaların çocukların yorgun oldukları anlarda gerçekleştiğini gösteriyor.
  • Kamp ateşinin ya da barbekünün yanında yalnız bırakmayın: Bu alanların önüne bir şezlong veya masa koyarak çocuğunuz için engel oluşturabilirsiniz. Bu alana sadece yemek yapanların yaklaşabileceğini, ateş söndükten sonra da ızgara ve közlerin sıcak olduğunu çocuğunuza açıklayın.
  • Trambolini kaldırın: Bu alet, jimnastikçilerin eğitimi için tasarlanmıştır. Ayrıca okul veya oyun bahçelerinde de kullanılmalıdır. Güvenli bir şekilde kapalı tutulsa da trambolinin ev ortamında kullanılması akıllıca bir fikir değildir.
  • Deneyimli bir bisikletçi değilseniz, bisiklet koltuğunda bir çocukla oturarak bisiklete binmeyin: Bisiklete oturtacağınız çocuk 1 yaşından büyük olmalı ve mutlaka kask vb. koruyucu ürünler takmalıdır.
  • Çim biçme makinesi üzerine çıkmasına asla izin vermeyin: Her yıl yaklaşık 9.500 çocuk bu tür kazalar yüzünden yaralanıyor, üstelik bunların %25’i 5 yaşından küçük. Bu sebeple, siz bahçedeki işinize başlamadan önce çocuğunuzun yanında büyük biri olduğundan ve evde güvende olduğundan emin olun.
  • Pencerelere koruma taktırın: Uzmanlar, çocukların üzerine kolayca çıkabileceği sandelye, koltuk ve sehpaların pencere önüne konulmaması konusunda uyarıyor. Pencerelerinize taktıracağınız korumaların kaza anında kolayca açılabileceğinden emin olun.

Sokakta, yoldayken:

  • Oto koltuğuna oturtun: Uzmanlar oto koltuklarıyla ilgili şu tavsiyeleri veriyor: Bebekler ve 1-3 yaş arası çocuklar, kullanılan oto koltuk için belirlenen maksimum uzunluk ve kiloya erişene kadar arkaya bakar şekilde yerleştirilen oto koltuğuna oturmak zorundadır. Çocukların çoğu 2 yaşından sonra bu kurala uymaz, ancak bu konuda kararlı olmalısınız.
  • Her seferinde kilitleyin: Çoğu aile kısa mesafeli yolda oto koltuğun kemerini bağlama gereği duymaz. Oysaki bu, bir sebep olamaz. Oto koltuğuna oturma kuralını yalnızca küçük çocuklar için değil, çocuğunuz 36 kiloya gelene kadar aynı özenle uygulamalısınız.
  • Çocukların arabaya bindiğinden emin olmadıkça arabayı çalıştırmayın: Yapılan araştırmaya göre Amerika’da çocukların arabanın etrafında dolaşmasından ötürü her hafta 48 çocuğun kaza sonucu yaralandığını ve en az ikisinin öldüğünü gösteriyor.
  • Arabanız garajda bile olsa kapılarını kilitli tutun: Çocuğunuz açık pencereden kolunu sokarak kapıları açabilir ve yalnız kaldığında vitesi değiştirebilir. Yanında yetişkin biri olmadan çocuğunuzun arabada olmasına izin vermeyin.
  • Çocuğu arabada yalnız bırakmayın: Hava çok sıcak olmasa bile arabanın içindeki sıcaklık yükselerek tehlikeli olabilir. Bazı aileler uyuyan çocuğunu arka koltukta unutabiliyor. Bunu önlemek için; çantanızı arkaya çocuğunuzun yanına koyun. Bu şekilde arabadan inerken çantanızı alacak ve çocuğunuzun güvende olduğunu göreceksiniz.
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
GEBELİKTE 9 AY CİNSELLİK
KURALLARA UYULDUĞU SÜRECE
BASİT BİR SOLUK TESTİ AMA
AKCİĞERLERE GEREKEN ÖZEN
DİŞ BAKIMINI CİDDİYE ALIN
DİŞLERİNİZİN ÖMRÜNÜ UZATIN
ERKEKLER DE OTURSUN
DAHA TEMİZ TUVALETLER İÇİN
YANIBAŞINIZDAKİ TEHLİKE
NEFES ALIŞA DİKKAT
HAMİLELİKTE İLK YARDIM
YAPILMASI GEREKENLER...
KATARAKT, KALP KADAR ÖNEMLİ
GEÇİŞTİRMEYİN...
OBEZ ÇOCUK SAYISI ARTIYOR
ÇOCUKLARI BEKLEYEN TEHLİKE
KİLOYA ÇÖZÜM KOLAY
AMA DEĞİŞİM ŞART
HAMİLELİKTE CEP TELEFONU
BEBEĞİ HİPERAKTİF YAPIYOR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUKLARI GÜNEŞE ÇIKA...
8 YAŞINA KADAR PANİK YOK
ÇOCUKLARDA OBEZİTE
ÇOCUĞUN SPORDAKİ BAŞARISI
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
KISA SAÇ MODELLERİ
ÜNLÜLERİN KOMİK ANLARI
FOTOĞRAFA DİKKATLİ BAKIN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :