Okunma Sayısı: 12568
CANLI YORUMLAR

MEMURLUK İYİCE ZORLAŞIYOR

KPSS'yi kazanana 2. sınav

47 yıllık Devlet Memurları Kanunu değişiyor. Düzenlemeye göre KPSS'den sonra memurlar bir süre ‘aday' statüsünde çalışacak sonra yeterlilik sınavına girecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 'kıdem tazminatı', 'intibak' ve 'taşeron işçilerle' ilgili düzenlemenin ardından, 'kamu personel reformu' için de düğmeye bastı. 47 yıllık Devlet Memur ları Kanunu'nda değişiklik yapmak için çalışma başlatan bakanlık, kamu görevlileri arasındaki ücret dengesizliğini gidermeyi, çalışan memurun ödüllendirilmesini, çalışmayan memurlara yaptırım uygulanmasını planlıyor. Reform kapsamında en büyük değişiklik ise Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS ) yaşanacak. Buna göre KPSS'den sonra ikinci bir sınav daha yapılacak.

Farklılıklar ortadan kalkacak

Reform çerçevesinde, kamu görevlilerinin özlük ve sosyal hakları ile ilgili ön çalışma yapıldı. Çalışmada kamu görevlilerinin haklarının 5 ayrı kanun ile düzenlendiği belirlendi. Yine aynı çalışmada kamu görevlilerinin 50 çeşit ücret aldığı, aynı statüde olan ve aynı işi yapan personel arasında ciddi ücret farklılıkları olduğu saptandı. Örneğin, kadrolu mühendis ile sözleşmeli mühendis, kadrolu işçi ile sözleşmeli işçi arasında bin ile bin 500 lira arasında ücret farklılıkları olduğu tespit edildi. Ayrıca yine kamu görevlilerinin, izin, kıdem tazminatı, prim gibi bir çok sosyal hakkında da büyük uçurumlar olduğu saptandı. Kamu personel reformu ile tüm bu farklılıkların ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

MEMURLUĞA GİRİŞ ZORLAŞIYOR

Kamu personel reformu çerçevesinde yürütülen çalışmalar henüz taslak aşamasına dahi gelmedi. Ancak çalışmaların gelecek yıl içinde tamamlanarak, memur sendikaları ile masaya yatırılması amaçlanıyor. Bu çerçevede, memurlarla ilgili yapılması planlanan düzenlemelerin bazıları şöyle:

8Kamu görevlilerinin özlük ve sosyal hakları tek bir kanunda toplanacak. Her meslek grubunun ayrı ayrı düzenlemesi olmayacak.

8Devlet memurluğundaki 'ömür boyu iş garantisi' anlayışına son verilecek. Kamu görevlileri için kısmen uygulanan, 'ödül ve prim' sistemi, sistematik yapıya dönüştürülecek. Ayrıca, çalışmayan memurlara da yaptırım uygulanmasının önü açılacak.

8Memurluğa girmek zorlaşacak. KPSS'den yeterli puan alan memurlar belirli süre aday memur statüsünde çalıştırılacak. Adaylık süresinin ardından ise yeterlilik sınavına tabi tutulacak. Sınavı kazanan adaylar asıl memur olarak görevlendirilecek.

 

Kaynak: Star

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
HIRSIZA KİLİT DAYANMAZ
AMA BU ÖNLEMLERİ ALIN!
PARA ÇEKERKEN DİKKAT
ATM HIRSIZLARI İŞ BAŞINDA
KREDİ BORCU ÖDEYENLERE
MÜJDE GİBİ KARAR
GEBELERE MAHREMİYET BUTONU
AİLE FACİALARINA KARŞI...
ZAMLARIN ARDI KESİLMİYOR
ŞİMDİ SIRA HANGİSİNDE?
BUGÜN İÇİN RİTM TUTTULAR
"İYİLİK NEREDE BİZ ORADA"
DİŞ DEDİĞİN
TİTİZİM, EVET, NE VAR?
LYS BAŞVURULARINDA SON 1GÜN
YARIN SONA ERİYOR
MUSLUK SUYU BİLİNMEZİ
DAMACANALAR ALTERNATİF Mİ?
Can Damlası
KÖK HÜCRE BAĞIŞI

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ORANTISIZ GÜCE KARŞI
ENGELLİ KOMŞU İSTENMİYOR
SANAL ALEMDE ALTIN GÜNÜ
DÜNYA GÜZELLİK KRALİÇESİ
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
23 NİSAN
2012 YILINA DAMGA VURAN
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :