Çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler rapor almak için hastaneye koştu. Doktorlar duruma isyan etti
Sabah gazetesinden Safure Cantürk'ün haberine göre, yeni eğitim öğretim döneminde 66 aylık çocukların okula başlayıp başlayamayacağı tartışmasına doktorlar da katıldı. Doktorlar, "Milli Eğitim Bakanlığı topu bize attı. Bir taraftan veliler diğer taraftan bakanlık bastırıyor" diye isyan etti.
TALEP PATLAMASI
Milli Eğitim Bakanlığı, 66 ayı doldurmuş çocukların okula başlamalarının 1 yıl ertelenmesi için çocuğun zihinsel ve fiziksel gelişiminin yeterli olmadığına ilişkin doktor raporunu şart koştu. Bunun üzerine çocuğunun elinden tutan veli, soluğu hastanelerde aldı. Türkiye'de toplam sayısı 250 olan çocuk psikiyatristleri velilerin muayene taleplerine yetişemeyince, Sağlık Bakanlığı devreye girdi ve raporları çocuk hastalıkları uzmanlarının vereceğini açıkladı.
'HEPSİNE YETİŞEMEYİZ'
Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri Ana Bilim Dalı Çocuk Psikiyatrisi uzmanı Prof. Dr. Türkan Demir, "Bakanlık kanunla, tüm 66 ay çağ nüfusu çocuklarının ilkokula başlamak için zihinsel ve fiziksel olarak yeterli olduğunu kanunla karara bağladı. Şimdi biz bu çağ grubu her çocuğa rapor veremeyiz. Biz sadece altına kaçıran, öğrenme güçlüğü, kaygı, konuşma ve anlama bozukluğu olan çocuklara rapor veriyoruz. 2.4 milyon çocuk okula başlayacak, 250 çocuk psikiyatristi hepsine yetişemeyiz" dedi.