Okunma Sayısı: 10060
CANLI YORUMLAR

BAYRAMDA BU YOLLARA DİKKAT

En çok bu yollar can alıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kaza analizini yaptı, en tehlikeli otoyollar belirlendi. Türkiye'nin trafik kazalarında en çok can alan otoyolu Ankara-İstanbul-Tekirdağ güzergahını kapsayan Kuzeybatı Anadolu Otoyolu oldu.

 Emniyet Genel Müdürlüğü, otoyollardaki ''trafik kazalarının zamansal ve mekansal analizi''ni açıkladı.

Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor, 2008 yılında, otoyollarda meydana gelen trafik kazalarını kapsıyor. Raporda, inceleme kapsamına alınan toplam bin 851 kilometrelik otoyolda, 2008 yılında 3 bin 343 ölümlü ve yaralanmalı kazanın verileri derlendi.

Pol-Net veri tabanının kullanıldığı raporda, yıllık ortalama günlük trafik değerinden elde edilen trafik hacmi verileri ve sayısal yol haritalarından yararlanıldı.

Raporda, ülke genelindeki otoyollar coğrafi konumlarına göre, Güneybatı Anadolu (İzmir, Aydın), Güney Anadolu Otoyolu (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş), Kuzeybatı Anadolu Otoyolu (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Düzce, Bolu, Ankara) olmak üzere üç bölgeye ayrıldı.

Kuzeybatı Anadolu Otoyolu, 2 bin 491 kazadan 895 hata oranıyla en tehlikeli otoyol oldu. İstanbul, Ankara, Bursa ve Kocaeli gibi trafik yoğunluğunun yüksek olduğu bu bölgede, 2008 yılında toplam 2 bin 491 kaza meydana geldi. Güzergahtaki toplam 895 hatalı kazanın 444'ü İstanbul'da yaşandı. İstanbul'daki kazaların özellikle 1. Çevre Yolu'ndaki Altunizade ile Okmeydanı Kavşağı'nda yoğunlaştığı tespit edildi.

Hatalı kaza oranında, İstanbul'u Bolu, Düzce, Kocaeli ve Ankara takip etti. Başkent'teki kazaların TEM Otoyolu gişelerinin kuzeyinde, çevre yolunun kuzey bölümü olan İvedik ile Anadolu Bulvarı Kavşağı, Sincan ve Çamlıdere girişinde yoğunlaştığı belirlendi.

Güney Anadolu Otoyolu'nda 559 kaza yaşandı. Bu kazalardan 170'i Mersin'de, 137'si Gaziantep'de, 118'i Adana'da, 95'i Osmaniye'de, 38'i Hatay'da 1'i de Kahramanmaraş'ta meydana geldi.

Analizler sonucu kazalar, Gaziantep'in Nur Dağı mevkisinde, Osmaniye'nin Ellek, Toprakkale ve Nohuttepe mevkilerinde, Hatay'ın Dörtyol mevkisinde, Adana'nın Pozantı girişinde, Mersin'in Damlama, Gülek ve Camillimanda mevkilerinde yoğunlaşıyor.

Güneybatı Anadolu Otoyolu'nda 293 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bunlardan 262'si İzmir'de, 31'i de Aydın'da yaşandı. İzmir'de kaza riski en yüksek bölgenin İzmir Çevre Yolu-Aydın Kavşağı olduğu tespit edildi.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ALTIN'A YILBAŞI PİYANGOSU
4 GÜNLÜK ALTIN İNDİRİMİ
BUGÜN 1 MAYIS
ÖNLEMLER HAD SAFHADA
SESSİZ VE YALNIZ KADINLARA
CANNES'DA "SESSİZ"LİK
ŞOKLANMIŞ EMBRİYOLAR
KARDEŞ GETİRİR Mİ?
ÜREMEDE BİLİMSEL GEREKLİLİK
SEZARYEN VE KÜRTAJ MESELESİ
BİNLERCE ÇOCUK AYNI ANDA
DİŞLERİNİ GÜÇLENDİRECEK
HAYVANSEVERLERİ ÜZECEK YASA
KOMŞUYA KÖPEK ÖLDÜRME HAKKI
KÜRTAJ RAPORU TAMAMLANDI
PAZARTESİ BAKANLAR KURULUNA
KEFİL OLMAYA EŞ RIZASI
YENİ BORÇLAR KANUNU
2012 YILINDA BURÇLAR
TERAZİ, AKREP VE YAY

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
TÜRKİYE'NİN SİGARA KARNESİ
YA 23 NİSAN VE 30 AĞUSTOS?
DOKUNMA YANARSIN!
ACİL'DE EK ÜCRET ALINIRSA
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
VÜCUT SÜSLEMESİNDE AŞIRILIK
EN İYİ YAZ KOKULARI
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :