Okunma Sayısı: 9375
CANLI YORUMLAR

ÇOCUĞUNUZU OKULA HAZIRLAYIN

Neslim Doksat anlatıyor

Yaz tatili bitiyor. İlköğretime yeni başlayacaklar için uyum nedeniyle okullar bir hafta önce açılacak. Peki okula yeni başlayacak olan çocuklara okula başlama alışkanlığı nasıl kazandırılır. 

Çocuk, Ergen ve Yetişkin Psikiyatrı Uzman Dr. Neslim G. Doksat, özellikle bu yıl okula ilk gez gidecek öğrencilere ailelerin nasıl yaklaşması gerektiğini şöyle anlatıyor. 

Özellikle birinci sınıfa başlamak çocuklar için gerçekten heyecan verici bir olay. Aileler olarak çocukları teşvik etmeliyiz. Çocukları sadece okulun başlamasına birkaç gün kala değil okul öncesinde çeşitli yöntemlerle çocukları hazırlamalıyız. 

Çocuları okula hazırlamak için onlara başarılı rol modeller sunulması gerektiğini söyleyen Doksat, çocuklara okulun sadece ders ve disiplin yeri olmadığını çocuklara iyi anlatmak gerektiğinin altını çizdi.

Doksat, "Okulda derslerin yanı sıra birbirinden farklı oyunlar oynayacağı ve yeni arkadaşlıklar edinerek sosyal beceriler  kazanacağı anlatılarak çocuklar okula hazırlanabilir" diyor. 

 

Tamamını izlemek için tıklayın...

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
SINAV ÖNCESİ BESLENME
BAŞARIYI ETKİLİYOR MU?
SÜT İÇİN, YOĞURT YİYİN
PROF. BÜYÜKGEBİZ UYARIYOR
YAŞA GÖRE UYKU SAATİ
VE BİR DERT:UYKU APNESİ
HER ŞEYİN BİR ZAMANI VAR
ZEKA TESTLERİNİN DE
SPOR VE OYUN MERKEZİ MY GYM
1 MART'TA AKATLAR'DA
ÇOK SIK DADI DEĞİŞİRSE
KENDİNİ KÖTÜ HİSSEDER Mİ?
LYS BAŞVURULARI BAŞLADI
SON TARİH 30 NİSAN
GÜVERCİN GÖĞSÜ HASTALIĞI
ERGENLERİN KABUSU...
MUTLU VE BAŞARILI ÇOCUKLAR
ARTIK SIR DEĞİL!
ÇOCUKLARDA KEKEMELİK
NE YAPMALIYIZ?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUĞUNUZ 1. SINIF MI?
OKUL SÜTÜ NASIL DAĞIT...
MİNİKLER İÇİN ZİL ÇALIYOR
KÖTÜ YA DA YETERSİZ UYKU
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
HAMİLELERİN YENİ MODASI
2012 YILINA DAMGA VURAN
23 NİSAN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :