Okunma Sayısı: 10907
CANLI YORUMLAR

PEYNİRDE ÖLÜM TEHLİKESİ

Karlı: "Ucuz ürünü almayın"

Gıda sahtekarları kokmuş ve küflü peynirlerden kaşar ve krem peynir üretiyor. İGTOD Başkanı Mustafa Karlı, "Piyasada 4-5 liraya satılan kaşar peynirleri sorunludur" dedi. 

Gıda sahtekarları vatandaşın sağlığıyla oynamaya devam ediyor. Hileli ürünlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak kaşar ve krem peynirde sahtekarlık yapıldığı ortaya çıktı. İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği (İGTOD) ve Rami Kuru Gıda Sitesi Başkanı Mustafa Karlı, vatandaşı gıda ürünlerinde yapılan hilelere karşı uyardı.

UCUZ ÜRÜNÜ ASLA ALMAYIN

Özellikle yumurta, peynir, sucuk gibi sık tüketilen ürünlerde hile yapıldığını ifade eden Mustafa Karlı, "İade için gelen küflü, 1 ay soğuk hava deposunun dışında bekleyen kokmuş peynirleri geliştirdikleri bir yöntemle kurutuyorlar. Daha sonra bu kokmuş ürünleri eritip krem peynir ve kaşar peyniri haline getiriyorlar" dedi. Vatandaşı satın aldıkları ürünlerin markalarına dikkat etmeleri konusunda uyaran Karlı, "15 liralık kaşar peynir dururken, üzerinde 4-5 liralık etiket olan ürünü satın alırsanız yediğiniz şey sağlıklı bir peynir olmaz" diye konuştu.

BAYAT BULGUR YEDİRİYORLAR

Geçmiş yıllarda yüksek enflasyon nedeniyle gıda toptancılarının stok yaptıklarını ve mal satmadan para kazanmaya çalıştıklarını ifade eden Karlı, günümüzde stok yapılmadığını söyledi. Gıda ürünlerinde yapılan bir başka hileye daha dikkati çeken Karlı şu bilgileri verdi:

"Stok yapılmadığı için bizlerin Rami'de sattığı ürünlerde hep bir sirkülasyon yaşanıyor. Ürünler sürekli yenileniyor, sürekli taze. Ancak marketlerde satılan özellikle private label (özel üretim) kuru gıda ürünlerinde ciddi sıkıntılar var. 2 yıl depoda bekleyen bulguru yeni ürün gibi paketliyorlar. Üstüne 1 yıl da son kullanma tarihi ekleyip insanlara bayatlamış bulguru yediriyorlar. Bunlar ticari ahlaka aykırı."

Kaynak: Vatan

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ELEKTRİK KESİNTİSİ
İSTANBULLULAR DİKKAT!
İSTANBULLULAR DİKKAT!
GÜNÜNÜZ KÂBUS OLMASIN
YÜKSEK TOPUKLAR YARIŞTI
TÜRKİYE'DE İLK KEZ
E-ETÜT SİSTEMİ
11 İLDE BAŞLADI
KABUS GERİ DÖNDÜ
AİLELER DİKKAT!
6BİN ÇOCUK SOKAKLARDA
KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR
BAHAR HASTALIKLARI
EN SIK GÖRÜLEN 5 HASTALIK
MENOPOZLA İLGİLİ
MERAK EDİLENLER
NAZMİYE'DEN DÜNYA REKORU
ALTIN MADALYA KAZANDI
SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ
HAYDAR ALİYEV PARKINDA

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
İNTERNET MAĞDURU OLMAYIN
DOMATES EL YAKTI
"GERİZEKALI" TARTIŞMASI
GRAMMY ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
AKNELERDEN KURTULMAK İÇİN
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
YENİ YILDA DENEYİN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :