Okunma Sayısı: 7326
CANLI YORUMLAR

HAYVAN BESLİYORSANIZ DİKKAT

Yakında suçlu olabilirsiniz

Hayvan beslemek suç mu oluyor? Kanun bu haliyle çıkarsa hayvan beslemek suç sayılacak. Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 

Tasarıyla il ve ilçe merkezlerinde ev ve süs hayvanını sahiplenen veya ona bakan kişi, hayvanı barındırmak, hayvanın türüne ve üreme yöntemine uygun olan etolojik ihtiyaçlarını temin etmek, sağlığına dikkat etmek, insan ve hayvan sağlığına ve çevreye verebileceği zararları önleyici gerekli bütün tedbirleri almakla yükümlü olacak.

Tasarıya göre, hayvanlar üzerinde yapılacak deneysel çalışmalar, etik kurullarınca düzenlenen eğitim programlarına katılarak deney hayvanı kullanım sertifikası alan araştırmacılar tarafından yapılacak.

Hayvanlarla ilgili yasaklar yeniden düzenleniyor. Buna göre, hayvanlara işkence yapmak, psikolojik acı çektirmek, hayvanları dövmek, aç ve susuz bırakmak, sokağa terk etmek, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bunlar gibi tehlikeli köpek ırklarını ve melezlerini üretmek, sahiplenmek, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek, sahipli ve sahipsiz hayvanları belediye sınırları içinde veya dışında başıboş bırakmak, ev ve süs hayvanı satışı yapan yerlerde yırtıcı, saldırgan ve zehirlihayvanları satmak, hayvanlara işkence yaparak ölümüne sebebiyet vermek yasak kapsamında yer alacak.

YENİ YASA TARTIŞMA YARATTI

Ancak,Radikal'in haberine göre, hayvan hakları savunucuları taslağı eleştiri bombardımanına tuttu. İki yıldan az hapis cezalarının para cezasına çevrildiğini hatırlatan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı avukat Hülya Yalçın şöyle dedi: “Taslak hayvanlara karşı bir soykırım. Kanun bu haliyle çıkarsa hayvan beslemek suç sayılacak. Hayvan sevenler arasında panik yaşanıyor. Düne kadar birlikte yaşadığım köpeğim bu gün çıkan kanunla ‘adeta uyuşturucu madde gibi’ suç sayılacağı için dün sıradan bir vatandaşken bugün bizi ‘suçlu’ yapacak. Uygulamaların yaratacağı kaosu düşünmek bile korkunç.”

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
DİKKAT BUGÜN GREV VAR
SADECE ACİLLER...
EVİNİZİ GÜVENLİ HALE GETİRİN
ÇOCUK DOSTU EVLER MÜMKÜN
TİP 1 DİYABET RÖPORTAJI
ÖĞRETMENLER NEYİ BİLMELİ?
ELEKTRONİK EŞYALARA DİKKAT
ÖLÜMCÜL TEHLİKE SAÇIYORLAR
ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELER
ARTIK SGK'LI OLACAK
AŞIRI TERLEME
BOTOKS TEDAVİSİ
GÖRME ENGELLİLERE YENİ UMUT
İMPLANTLARLA MI OLACAK?
EVLİLİK TEKLİFİ
PLANLAYICISI
MALİYET PES ETTİRDİ
ARTIK ARAŞTIRILMAYACAK

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KANSERE KARŞI BİR İLK
TUHAF EVLİLİK REHBERİ
DAHA ÇOK ÇOCUK VE DÜŞÜK
ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
23 NİSAN
OJENİZ NE RENK OLSUN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :