Okunma Sayısı: 9358
CANLI YORUMLAR

NEŞET ERTAŞ VEFAT ETTİ

Halkın sanatçısıydı

Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Neşet Ertaş, geçtiğimiz hafta öldüğüne dair haberlerin çıkması üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklama yapmıştı. Ertaş, hayranlarına "Merak etmeyin, iyiyim" diye seslenmişti.

Bağlama ve türkü deyince akla ilk gelen isimlerden Neşet Ertaş, 1938'de Kırşehir'de doğdu. Çocukluğu Kırtıllar köyünde geçen Ertaş, müzikle babası saz ustası Muharrem Ertaş sayesinde ilkokul yıllarında tanıştı. Önce keman, ardından bağlama çalmayı öğrendi. Babasıyla birlikte yörenin düğünlerinde saz çalıp türkü söylemeye başladı. Profesyonel müzik hayatına 1950'li yılların sonunda İstanbul'a gidişiyle başladı. İlk plağı "Neden Garip Ötersin Bülbül"ü işte bu yıllarda kaydetti. Çok sevilen plağın ardından yenileri geldi, konserler başladı. Halk ozanı bir süre sonra yeniden İç Anadolu'ya döndü ve Ankara'ya yerleşti.

23 YIL SONRA TÜRKİYE'YE DÖNDÜ
Sağlık sorunları nedeniyle kardeşinin yanına, Almanya'ya giden Ertaş'ın 23 yıllık vatan hasreti de başlamış oldu. 2000 yılında İstanbul'da verdiği konserle yeniden ülkesinde sahneye döndü. Gurbet yıllarında kendisine Erdoğan Atakar tarafından takılan "Bozkırın Tezenesi" lakabı halk ozanıyla adeta bütünleşti. Süleyman Demirel zamanında kendisine sunulan 'devlet sanatçılığı' unvanını; "Halkın sanatçısı olarak kalmak, benim için en büyük mutluluk" diyerek geri çevirdi. UNESCO tarafından "yaşayan insan hazinesi" kabul edilen Ertaş, İTÜ Devlet Konservatuarı tarafından fahri doktora ödülüne layık görüldü.

Kaynak: ntvmsnbc

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BORNOZ VE HAVLULARINIZI
BAŞKASIYLA PAYLAŞMAYIN
10 MİLYON AVROLUK KEDİ
DÜNYANIN EN ZENGİN KEDİSİ
Kişisel Verilen Korunması
HAKLARINIZI BİLİN
BU ÖNLEMLER RAHATLATACAK
İSTANBULLUNUN TRAFİK KRİZİ
İLK YARDIM
EN ÖNEMLİ YARDIM
TEM'DE FECİ KAZA
YOL TRAFİĞE KAPATILDI
HER GÜN DUŞ ALMAYIN
DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
KARAKOLDA KADINA DAYAK
BU KEZ POLİSLERDEN
ÇOCUKLARA RESİMLİ ANAYASA
GÖRÜNÜR OLMAK İSTİYORLAR
ZORUNLU
"HAYIR" SEÇENEĞİ YOK

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.
1
ben anne
Cevapla ben anne
25.09.2012 14:07:43
Allah rahmet eylesin ailesine ,yakınlarına.tüm sevenlerine sabır versin.
Cevap Yaz
ben anne
Cevapla ben anne
25.09.2012 14:06:12
Allah rahmet eylesin
Cevap Yaz
1

KATEGORİNİN HABERLERİ
OKULLAR AÇILIYOR
BİZDE KEYİF VAKTİ
GENİZ ETİ KALBİ BÜYÜTÜYOR
YETİŞKİNLER ANNE DÜŞM...
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
GÜZELLİK ÖLÇÜLERDE DEĞİL
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
KISA SAÇ MODELLERİ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :