Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı'nca düzenlenen Gökkuşağı Platformu Toplantısı'na katıldı.
Toplantıda aile, evlilik ve boşanma konuları üzerine konuşan bakan Şahin, aile değerleriyle ilgili şu sözleri söyledi:
''Bizim aile kurumumuzun, gelecek nesillerimizin sağlıklı yetişmesi için çok kudretli bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Aile değerlerimizi koruyucu tedbirleri almaya devam ederken, bir taraftan çözülmelere karşı, boşanmalara karşı ne tür tedbirler alabiliriz, hangi noktada adım atmamız gerekiyor, bunun çalışması ve gayreti içindeyiz.''
Bakan Şahin, toplantıda gerçekleştirdikleri projelerden biri olan Evlilik Öncesi Eğitimi'nde Belediyeler Birliği ile bir eğitim seti oluşturduklarını, eğitim setiyle evlenmeden önce gençlerin gerekli bilgi ve donanıma sahip olması için bir altyapı oluşturacaklarını ve eğitime müracaat eden gençlerin, evlilikte hukuk ve eğitim gibi konularda destek alabileceğini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yapılan aile araştırmasında evlilik ve boşanmalarla ilgili öne çıkan konuları paylaştı:
''Aile araştırmasında boşanmalarla ilgili süreçte elimizdeki bilgilere göre, yaklaşık yıllık 500 bin evlilik oluyor. 500 bin evliliğin olduğu bir ortamda, 100-110 bin boşanmanın, ayrılığın olduğu bir Türkiye ile şu anda karşı karşıyayız. Yaptığımız araştırmada, boşananların yüzde 80'inin yeniden evlendiği, yüzde 12'sinin ise ayrıldığı eşiyle tekrar evlendiği sonucuyla karşılaştık. Dolayısıyla burada boşanma öncesinde Adalet Bakanlığı'yla birlikte, bu çalışmayı güçlendirmek için bu çalışmamızı tamamlayacağız. Ailenin birlikte yaşaması artık mümkün olmayacak duruma geldiğinde de, eşler bundan en az zararla nasıl çıkabilir, onun hesabını yapacağız. Şu an onun gayreti içerisindeyiz. Araştırmadan elde ettiğimiz çok önemli bir tespit var. Boşanmaların nedenleri arasında görsel yayınlar önemli bir yer tutuyor. Bilgi ve teknoloji çağının birçok olumlu yanı olmasına rağmen, bu tür zararlı etkilerinin olduğunu da görüyoruz. Toplumun yüzde 80'i bu tür yayınlardan rahatsız olduğunu söylüyor. Ama bize gelen RTÜK'e şikayet oranı yüzde 2.5''