Okunma Sayısı: 9199
CANLI YORUMLAR

"ENGELSİZ ÜNİVERSİTE"

Proje uygulamaya koyuldu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 'Engelsiz Mersin Üniversitesi' projesi çerçevesinde engelli öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla kampüsün fiziki koşullarını iyileştirdi.   

Çiftlikköy Kampusu'nda bedensel engelli öğrenciler için tekerlekli sandalye ve akülü araçların gideceği yollar, binalarda özel tasarım asansörler ve tuvaletlerde düzenlemeler yapan üniversite yönetimi, kütüphanede de görme engellilere yönelik özel bölüm oluşturdu. Bu çalışmalar Mersin Üniversitesi'ne Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı'nın 'Ulaşılabilirlik Teşvik Ödülü'nü getirdi.  

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, farklı mimari kimliği ile kendinden söz ettiren kampusta engelli öğrencilerin sıkıntılar yaşadığını fark ettiklerinde hemen harekete geçip, 'Engelsiz Mersin Üniversitesi' projesini uygulamaya koyduklarını söyledi. 

Rektör Prof.Dr. Suha Aydın, "Engelsiz Mersin Üniversitesi" projesine devam ettiklerini söyleyerek kamuoyuna bir de çağrıda bulundu: 

"Engelsiz Mersin için de Mersin Üniversitesi olarak katkı sunmak için çaba harcıyoruz. Okulların engelsiz hale getirilmesi için gerekli olan maddi kaynak en önemli sorun olarak karşımıza çıkmıştı. Bu sorunun çözümü içinde toplumun her kesiminden destek bekliyoruz."

Kaynak: Dipnottv

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
PEYNİRDE ÖLÜM TEHLİKESİ
KARLI: "UCUZ ÜRÜNÜ ALMAYIN"
İNEK SÜTÜ
ALERJİ YAPABİLİR
KADIN KAŞİFTEN DÜNYA REKORU
ANTARTİKA'DA TEK BAŞINA...
LİSEDE EVLİLİĞE İZİN VAR MI
DİNÇER: "HABERİM YOKTU"
ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜTÜPHANE
TÜRKİYE GENELİNE 20 TANE
ALTIN DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR
85 LİRAYA DÜŞER Mİ?
2012 YILINDA BURÇLAR
OĞLAK, KOVA, BALIK
DÖVMEKTEN KOLLARI AĞRIMIŞ
MAĞDURA DEĞİL POLİSE RAPOR
ŞEHİR HAYATI SORUNLU
KOLAYLAŞTIRIN!
TÜRKLER NEDEN BENİ EKLİYOR
GOOGLE'DA FACEBOOK İSYANI

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
YARIŞMANIN GALİBİ İSVEÇ
GDO'LU ÜRÜNLERE İZİN ÇIKTI
OKULLARDA DAHA AZ HASTALIK
ÇOCUĞUNUZA İYİ BAKIN
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
YENİ YILDA DENEYİN
O KADAR DA SEKSİ DEĞİLLER
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :