İş hayatında stressiz bir günüm yok diyenler soluğu dövüş sanatlarında alıyor.
Günümüzde iş hayatındaki sinir ve stres psikolojiyi önemli ölçüde etkiliyor. İş yerindeki ruh hali, kişinin işini kaybetmesine neden oluyor. İşinde baskı altında olan ya da mutsuz çalışanlar, olumsuzluklar karşısında şiddete daha çok istek duyuyor. Wing Chun Eğitmeni Cevdet Dönmez; dövüş sporu yaparak iş hayatında pozitif, sabırlı ve rahat olmanın püf noktalarına değiniyor.
Wing Chun Eğitmeni Cevdet Dönmez; Wing Chun’ da bedenin ruhsal yönden dengesini sağlayan teknikler sayesinde iş hayatında stresin kontrol edilebilir hale getirildiğini vurguluyor.
Dövüş sporuyla; iş yerinde oluşan tüm negatif enerjinin atıldığını belirten Dönmez; psikolojik baskı ve stres altında çalışan kişilerin, Wing Chun yaparak kendilerini daha sabırlı ve rahat hissettiklerinin altını çiziyor.
Hangi Meslekler Dövüş Sanatını Tercih Ediyor?
Wing Chun Dövüş Sanatını tercih edenlerin sürekli iletişim içerisinde olan meslek sahibi kişilerin olduğunu belirtenDönmez; müşteri temsilcileri, avukatlar, hâkimler, satış danışmanları, yönetici asistanları, medya mensupları kısacası as - üst ilişkisi olan çoğu insanın dövüş sanatlarına ilgi duyduğunu vurguluyor.
Dönmez, “kişinin, iş yerinde oluşabilecek anlaşmazlıklar ve olaylar karşısında tepkisiz kalmak zorunda olması kişiyi agresifleştiriyor ve şiddete yönelmesine neden olabiliyor. İşte burada Wing Chun dövüş sanatı devreye giriyor. Dövüş sanatı olan Wing Chun ile içgüdüler kontrol altında tutuluyor. Böylelikle kişi, kavgadan önce kendinde durum analizi yaparak içgüdülerine yenik düşmesine engel olur. Wing Chun’ da reflekslerin nasıl yönetileceği öğretilir ve bu sayede kişi bilinçli bir şekilde otokontrollü davranır, olaylar karşısında daha kararlı ve sakin olur. Wing Chun dövüş sanatıyla iş yaşamı dâhil her konuda ani tepki vermekten ve kavgalardan uzak durmanızda yol gösterir” dedi.
İş Hayatında Wing Chun Dövüş Sanatı’nın Yararları
Dönmez; Wing Chun’un kişiyi kontrol altına alarak stresle mücadele etmeyi, ani gelişen olaylara çabuk ve doğru tepkiler vermesini sağladığını belirtiyor. Wing Chun dövüş sanatı amacının sadece dövüş odaklı olmadığının altını çizen Dönmez, “Wing Chun ile kişi öfke kontrolü, sabır, kendine güven ve hayata pozitif bakmayı öğrenir. Wing Chun’ da tekme, yumruk, diz-dirsek vuruşları gibi birçok teknik ve uygulama gösterilir. Böylelikle stres altında olan bir kişi, teknikleri yaparken tüm negatif düşünce ve öfkesini atmış olur. Dövüş sanatıyla kişi korkularıyla yüzleşerek gücünü nerede kullanması gerektiğini bilir ve sorunlarla baş edebilir. Wing Chun ile refleksler hızlanır ve terbiye edilir böylelikle iş hayatında öfke kontrolü sağlanır” dedi.
Dönmez, Wing Chun öğrenen kişinin, kendine özgüvenin geldiğini ve iş hayatında karşılaştığı krizleri daha iyi yönetebileceğini ifade ediyor.