Okunma Sayısı: 9909
CANLI YORUMLAR

OKUL BAŞARISI VE ÖDEVLER

Ebeveynin katkısı

Araştırmalar, çocuklarının eğitimiyle daha çok ilgilenen anne babaların, çocuklarının ileriki akademik yaşamlarında daha başarılı olmalarını sağlayabildiklerini gösteriyor. Dolayısıyla:

  • Onlara rehberlik edin, ama asla onların ödevlerini yapmayın. Eğer çocuğunuz sizden yardım isterse, bu ikisi arasında iyi bir denge kurmanız gerekecektir. Bir yandan eğer yapabiliyorsanız sorularını yanıtlamanız, konuyu çok daha iyi bir biçimde anlamalarına yardım edecektir. Ancak diğer yandan da, yönelteceği soruların tam yanıtlarını vermemeniz gerekmektedir: Bu onların iyi notlar almalarını sağlayabilir ama öğrenmelerini engeller. Hem sizin hem de öğretmeninin çocuğun öğretilenlerin ne kadarını anladığını açık ve net bir şekilde bilmesi gerekir. Eğer ödevlerini onların yerine yaparsanız –ki bu bazen oldukça cezp edici olabilir- bu bilgi muğlâklaşır, belirginliğini kaybeder.

  • Araştırma gerektiren kapsamlı ev ödevleri, çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu bilgi kaynağına ulaşması için yöntemler geliştirmesine yardımcı olur. Onu bir kütüphaneye götürün; internetteki yararlı siteleri gösterin ve ona yardımcı olabilecek kitaplar alın.

  • Hem başarılarını, hem de gerçek çabalarını övmek için her fırsatı kullanın. Eğer çocuğunuz belirli bir derste iyi performans gösteriyorsa, bu desteklenmesi gereken bir şeydir; ancak ona zor gelen bir dersi veya görevi başarmak için gösterdiği azme de saygı göstermeniz aynı derecede önemlidir. Doğal yeteneklerinden çok gösterdiği gayreti ve azmini ödüllendirin: Eğer çocuğunuz belirli bir konuyu çok kolay buluyorsa ve bu konuda gerçekten çaba göstermemişse, aldığı not veya sınav sonuçları için onu ödüllendirmeyin.

  • Aynı ders sırasındaki çalışmalar gibi, çocukların, uğraştığı konunun bir parça da olsa kendi hayatıyla ilgisi olduğunu kavraması gerekir: Yaptığı ödevin diğer öğrendikleriyle nasıl bir ilişki içinde olduğunu ve bu uğraşın gelecekte de onun için değerli olacağını bilmesi gerekir.

Ev ödevlerine şu perspektifle yaklaşın: Ev ödevleri değerli çalışmalardır; ancak masa başında saatlerce oturup, alıştırma kitaplarını hatmetmenin yanı sıra, çocuğun öğrenimi ve gelişimi için yapılacak daha bir sürü şey vardır. 

Çocuğunuzun okulu sevmesi için:

  • Çocuklarınızın okul eğitimleriyle ilgilenin.
  • Öğrenmeyi SEVMESİNİ sağlayın.
  • Okul notlarının, önemli olmakla birlikte, çocuğunuzun eğitimi için her şey anlamına gelmediğini aklınızdan çıkarmayın.
  • Rutin çalışma düzenleri oluşturarak; doğrum ortam ve gerekli desteği sağlayarak ev ödevlerini yapmalarına yardımcı olun.
  • Onlara örnek olun ve kendi başınıza yeni bir şey öğrenin.
  • Her iki yılda bir göz ve kulaklarını kontrolden geçirin.
  • Bilgisayarın güvenli bir şekilde nasıl kullanılacağını çocuğunuza gösterin. Eğer bilgisayarınız yoksa bir tane almayı düşünün.
  • Okuma yazmasına mümkün olduğunca yardım edin, ama sabırsız olmayın.
  • Disleksi ve DEHB gibi, çocuklar arasında öğrenim farklılıkları olabileceğini aklınızda tutun ancak bu düşüncelerin, çocuğunuz ve geleceği hakkındaki düşüncelerinizi etkilemesine izin vermeyin.
  • Çocuklar en iyi, farklı yöntemlerle öğrenirler. Onlara kitapları ve bilgileri farklı üsluplarla sunun ve esas olarak, öğrenme konusundaki güçlü yanlarının üzerine gitmeye çalışın.
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
2 YAŞ ÇOCUKLARDA
ISIRMA ALIŞKANLIĞI
ÖDEV YAPMAMAKTA DİRENİYORSA
SİZE DÜŞEN GÖREVLER NELER
OYUNCAĞINI AZARLIYOR MU?
ONDA KENDİNİZİ Mİ GÖRDÜNÜZ?
HAYALİ ARKADAŞLAR
ÇOCUĞUN HAYALİ ARKADAŞI
ŞİDDETE MARUZ KALIYORSA
GÖREVİNİZ BUNU ÇÖZMEK
UYKUYA DALARKEN KORKUYORSA
BUNU BİRLİKTE HALLEDİN
REKABET ETMESİNE İZİN VERİN
6-11YAŞ ARASINDA MOTİVASYON
KONTROL FELAKETE DÖNÜŞMESİN
YA CİNSİYET KALIP YARGILARI

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUKLARDA GELİŞİM
ÇOCUĞUNUZUN DAVRANIŞLARI
KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE ...
"ADALET VE HUKUK" DERSİ
ROBOT SEVGİLİLER
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
23 NİSAN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :