Okunma Sayısı: 8200
CANLI YORUMLAR

ÇOCUĞUNUZ OTİZMLİYSE

Diğeri de olabilir!

 

Otistik çocuğu olanların, diğer çocukları da otistik olabilir! Birden fazla otistik kardeşi olanların, bu sendroma yakalanma riskinin yüzde 32 olduğu  belirlendi.

Amerika'da ''Pediatrics'' dergisinde yayımlanan ortalama 8 aylık 664 bebeği kapsayan araştırma, ağabeyi ya da ablası otistik olan erkek çocukların bu sendroma yakalanma riskinin daha önce yapılan araştırmalarda tahmin edilen yüzde 26'dan fazla olduğunu gösterdi.       

Ailede birden fazla otistik çocuğun bulunmasının ise riski, yüzde 32'ye çıkardığı belirlendi.       

3 yıl süren araştırmada, ailesinde otizme rastlanan bebeklerden yüzde 80'e yakınının erkek olduğu görüldü.    

664 bebekten 132'sinde, yaygın sosyal etkileşim ve iletişim anormallikleriyle şiddetli derecede sınırlı ilgi ve aşırı yineleyici davranış olarak görülen psikolojik sorunları kapsayan, otistik spektrum bozukluğuna (OSB) rastlandı. Bebeklerin 54'üne otizm teşhisi konurken, 78'inde otizmin hafif bir türü görüldü.        

Araştırmaya imza atanlardan Dr. Sally Ozonoff, bunun otistik küçük kardeşleri kapsayan bugüne kadar yapılan en kapsamlı araştırma olduğunu belirterek, daha önce riskin bu kadar yüksek olduğunun belirlenmediğini vurguladı.        

Bilim adamları, araştırma sonuçlarının, ''otizmde genetik etkenlerin önemli rol oynadığına ilişkin çok açık bulgulara rastlandığını'' da gösterdiğine dikkati çekti.        

Otizmin nedeni henüz kesin olarak bilinmiyor. Sendromun biyolojik ya da genetik kaynaklı olabileceği tahmin ediliyor.        

Otizm, ilk olarak 1943'te Amerikalı bir çocuk psikiyatristi Leo Kanner tarafından tanımlandı. Kanner ''otizm'' ismini, Yunanca ''kendi'' anlamına gelen ''autos'' kelimesinden esinlenerek kullandı. Kanners'in bu ismi kullanma nedeni, otistik çocukların kendi içlerine kapanık görünmesi, diğer insanlara ilgi göstermemeleri ve onlarla ilişki kurmamaları.

 

Ntvmsnbc

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ROTA VİRÜSÜ İSHALİ
PROF. DR. MOCAN ANLATIYOR
ÇOCUKLAR KANSERİ BİLMELİ
BİLİNÇLENDİRİLMELİ
5 YAŞ ALTINA DİKKAT
BÖBREK YETMEZLİĞİ RİSKİ
ÇOCUKLARDA YAZ HASTALIKLARI
PROF. HİLAL MOCAN ANLATIYOR
MODERN ÇOCUĞUN HASTALIKLARI
KORUDUĞUNUZ SANIYORSUNUZ!!!
ÇOCUKLARDA MİDE TEMBELLİĞİ
PROF. BÜYÜKGEBİZ ANLATIYOR.
ÇOCUKLARDA BADEMCİK SORUNU
PROF. DR. MOCAN UYARIYOR
ÇOCUKLARDA KABIZLIK
NEDİR, NASIL ÖNLENİR?
ENGELLİ MİNİKLERE
BİLİMSEL REHABİLİTASYON

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
"HADİ DOKTORA GİDELİM"
DİFTERİ,BOĞMACA,TETANOZ
DİYABET VE ÇOCUK
SUÇİÇEĞİ NASIL TEDAVİ...
ÜNLÜLER VE KÖPEKLERİ
YENİ YILDA DENEYİN
İLGİNÇ DÜĞÜNLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :