Okunma Sayısı: 7710
CANLI YORUMLAR

Tekrarlayan Düşükler

Ve Nedenleri


Malum, kadınların korkusudur düşük yapmak. Hele tekrarlanıyorsa (bunun için arka arkaya 2’den fazla hamileliğin düşükle sonuçlanması gerekir) endişe ve kaygılar daha da artar. Kimilerinde bu “sessiz düşük” şeklinde olur. Yani döllenme olmasına rağmen döllenme ürünü rahim içine yerleşmeden adet kanamasıyla birlikte düşer. Kadının yaşı, rahimle ilgili sorunlar, sigara ve alkol bağımlılığı, hormonal sebepler, şeker hastalığı ve akraba evliliği düşük nedeni olabilir. Düşüklerin tekrarlanması durumunda ileri araştırmaya ihtiyaç duyulur.

Dönemlerine gelince; düşükler hamileliğin ilk 3 ayına da ikinci 3 ayına da denk gelebilir. Erken düşük dedikleri bu ilk 3 aya tekabül eder. İkinci 3 ayda gerçekleşenlerse geç düşük olarak adlandırılır. Gebeliğin sonlandığı aylar, düşük sebeplerini de açıklayabilir. 

·  Yaş, düşükte – tekrarlanan düşüklerde de – rol oynayan nedenlerden biridir. 35 yaşndan sonra hamilelikte düşüğün daha yüksek oduğu kabul edilir. Düşük sayısı arttıkça ve yaş 40’ı geçince risk büyür. Üst üste 4 düşükten sonra tekrarlama riski % 50’ye yakındır.  

·  Bazı kadınlarda rahimle ilgli doğuştan ya da sonradan meydana gelen sorunlar baş gösterebilir. Örneğin çift rahim veya rahmin daralmasına sebep olanseptum erken ve geç düşüklerin nedeni olabilir. Her ikisi de tedavisi mümkün rahatsızlıklardır. Yine rahim kanalının yetersiz olması (doğuştan veya sonradan) 4. ve 5. aylarda düşüğe neden olabilir.  
Miyom alınması, kürtaj gibi kimi rahim operasyonları rahimde yapışık bir doku oluşturabilir, rahmi daraltabilir.

·  Sigara ve alkol bağımlılığı olan kadınlarda düşüğe rastlanması şaşırtıcı bir şey değildir. 

·  Hormonal sebepler arasında tiroid bezinin yavaş ya da hızlı çalışması, progesteron hormonunun (yumurtlama sonrasındaki dönemde etkilidir) yetersiz salgılanması sayılabilir. Özellikle ikincisi, ilk 3 ayda meydana gelen düşüklerin nedeni olabilir. 

·  Şeker hastalığı olan kadınlarda kayıplar yüksek seyreder.

·  Tekrarlayan düşükler yaşayan ailelerde kadın tekrar hamile kalmadan önce klinik araştırma yapılır. Düşüklerin zamanı ve şekli üzerine yoğunlaşılır. Yukarıdaki nedenlere ilave olarak çevresel faktörler (kimyasal maddelere ve ilaçlara maruz kalınıyor mu?) araştırıldığı gibi akraba evliliği söz konusuysa genetik incelemelere odaklanılır. 

 Düşük nedenleri nasıl teşhis edilir, tedavisi nasıl olur?

Üst üste düşük yapmış olan kadınlarda nedenleri ortaya çıkarmak için yapılan tetkikler şunlardır:
·  Rahim röntgeni, adet bittiğinde çekilir, döl yatağındaki sorunları anlamak içindir.
·  Ultrasonografi, rahimdeki miyomları ve diğer kitleleri saptamak için kullanılır.
·  Kan testleri yapılır.
·  Histeroskopi: Rahimdeki bozukluklar histeroskopi ile giderilir. Böylece azalmış rahim hacmi normale yakın hâle getirilir. Rahim kanalında yetersizlik varsa hamileliğin 3. ayından sonra dikiş yapılır.  

Tiroid fonksiyonlarında bozukluk söz konusuysa tedavisi yapılır. Aynı şekilde şeker hastalığı saptandığında kan şekeri düzenlenip kadının hamile kalmasına izin verilir.  

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ADET PERİYODU UZUYORSA
YUMURTA REZERVİ AZALIYOR MU
HPV ÖNLENEBİLİR Mİ?
NE SIKLIKTA GÖRÜLÜR...
RAHİM AĞZI HASTALIKLARINDA
KOLPOSKOPİ UYGULAMASI
ÖZGÜRLÜK MÜ BEBEK Mİ?
KADINLARIN YENİ SORUNU
KADINLARIN 10 HATASI
MUTSUZLUK NEDENİ!!!
DOĞURGANLIĞI ARTTIRMAK MI?
İŞTE BAZI ÖNERİLER
AYAKKABI SATIN ALIRKEN
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
MİYOMLARA DİKKAT
KORKULU RÜYANIZ OLMASIN
AĞRISIZ REGL GÜNLERİ
BUNUN DA ÇARESİ VAR
EMZİRİYORUM, HAMİLE KALMAM
GEBELİKTE DOĞUM KONTROLÜ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BM'DEN KÜRTAJ UYARISI
KANSER VE DOĞURGANLIK
TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE...
BACAKLARDA KRAMPLARA ...
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
GERÇEK Mİ OYUNCAK MI?
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :