Okunma Sayısı: 7683
CANLI YORUMLAR

GÜVEN DUYGUSU

Duygu geçişiyle oluşturun

Güven ya da güvensizlik dönemi doğumdan itibaren başlıyor. İlk bir yıl çok önemli olmakla birlikte çocuğun bütün gelişimsel dönemlerinde önemini koruyor.

 

Bebek beyni, öğrenmeye çok açık olduğundan bebeğe verilen uyaranlar ne kadar zenginse, bebek de o kadar iyi bir alt yapıya sahip oluyor. Sadece fiziksel bakım vermek, yeterli zihin gelişimini sağlamıyor. Bebekle sosyal ilişki kurmak, konuşmak, anlatmak, en az onu doyurmak ya da uyutmak kadar önem taşıyor.Bebekle annesi arasındaki olumlu ilişkiden doğan güven duygusu, tüm yaşamın ve kişilerarası ilişkilerin belirleyicisi oluyor.

 

  • Anne, bebek için en önemli varlıktır. Anne gülümser ise bebek de gülümser.
  • Anne sakin, yumuşak, sevecen ve gülümseyen ise bebek de sakin, huzurlu ve gülümseyen bir bebek olur.
  • Annesi ihtiyacı olduğunda yanındadır, bebek temel ihtiyaçlarının karşılanacağından emin olduğunda sağlıklı güven duygusunun temelleri atılmış olur.
  • Bebekler annelerinin zaman zaman gideceklerini ama yeniden görüneceklerini öğrenirler.
  • Bebekler annelerinin yüzüne bakar ve onun duygusunu içlerine alırlar, annenin duygusunu alır ve kendi yüzlerinde yansıtırlar.
  • Bebeğin ihtiyaçlarını annenin zamanında ve sevgiyle karşılaması, bebeğin rahatlaması, sıkıntılarını giderebilmesi, bebekle anne arasındaki olumlu iletişimi sağlar.

 Sözsüz iletişimde duyguların geçişi ise güvenin temelini oluşturuyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BEBEKLER NASIL ÖĞRENİYOR?
GÖRMEK Mİ DUYMAK MI?
ANNE BEBEK İLİŞKİSİ
0-3 YAŞ KRİTİK DÖNEMLERİ
BEBEĞİNİZLE İLK İLETİŞİM
AİLE VE ÇEVRENİN ETKİSİ
BIRAKTIĞINIZDA AĞLIYORSA...
TEK YAPAMADIKLARI EMZİRMEK
BABA-BEBEK İLİŞKİSİ
GECE TERÖRÜ
ÇOCUKLARDA DA GÖRÜLÜYOR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BEBEKLERDE İŞARET DİLİ
BEBEĞİNİZİN UYKU SAATLERİ
6 AYLIK BEBEĞİNİZ
TEK YAPAMADIKLARI EMZİRMEK
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
GÜZELLİK ÖLÇÜLERDE DEĞİL
BİR KADININ ÇANTASINDA
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :