Okunma Sayısı: 5084
CANLI YORUMLAR

Göz Sağlığına Dikkat

Hamilelikte önemli!

Hamilelikte Göz Sağlığına Dikkat Edilmeli

 

Hamilelik sürecinde yaşanan fizyolojik değişimler, vücutta çeşitli sistemleri etkileyerek bazı rahatsızlıkları beraberinde getirebiliyor. Göz sağlığı da hamilelik sürecinde gelişen değişimlerden olumsuz etkilenebiliyor. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, sağlıklı bir hamilelik için anne adaylarına göz sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Hamilelik boyunca annenin sağlığı ve bebeğin gelişimi uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor. Annede var olan bir takım hastalıkların ilerlememesi ve bebeğe geçmemesi oldukça önemli. Aynı zamanda annede, hamilelikle birlikte birçok yeni komplikasyon da gelişebiliyor. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar ‘Hamilelikte fiziksel ve hormanal değişimler gözleri de etkileyebilir. Bu durum geçici bir göz kuruluğu veya hamilelikten sonra düzelebilen düşük numaralı miyopi olabilir. Nadiren yüksek tansiyonla beraber preeklamsi ve eklamsi sonucu bulanık görme, çift görme, geçici görme kaybı, göz önünde uçuşan cisimcikler olabileceği gibi ileri aşamalarda retina dekolmanı ile ağır görme kaybıyla daha ciddi görme sorunları yaşanabilir. Yine şeker hastalığı ve göz tansiyonu (glokom) varsa bunların gidişatı hamilelik yönünden değerlendirilmelidir’ diyor.

 

Bebeğinizle göz kontağı kurun...

Hamileliğin birinci ayından itibaren iki küçük çukurluk olarak belirmeye başlayan gözler, yeni doğan bir bebekte en iyi gelişmiş organlardan biridir. Bazı kısımlar doğum sonrasında da gelişimine devam ettiği gibi, göz küresinin kendisi de doğumdan sonra ilk bir sene içinde çok hızlı gelişiyor. Bu gelişim daha sonra yavaşlayarak, gençlik çağlarına kadar devam ediyor. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, bu gelişim esnasında anormal durumlara erken müdahale etmek ve saptamak konusunda aileleri uyarıyor. Gözpınar, ‘Sağlıklı görebilmek için gözün sağlıklı gelişimi çok önemli. Gözün kendi gelişimi dışında, beyin gelişiminde oluşacak sapmalar veya diğer sistemik hastalıklar da görmeyi direkt etkileyecek unsurlar arasında sayılabilir. Yeni doğan bebeklerde bazı geçici durumlar saptanabilir. Örneğin; göz kapaklarında hafif yapışıklıklar, erken doğumlarda gözlerde geçici bulanıklıklar gibi… Bu gibi durumlarda ebeveynler, bebeğin göz hareketlerini değerlendirmeli ve süreci takip etmelidir. Bebeğin annesini tanıması genellikle ikinci ayda belirginleşir. İki-üç aylık olduğunda, cisimleri gözleriyle takip etmeye başlar. Anne, bebek ile göz kontağı kurarak, gözün hareketlerini, cisimlere yaklaşımını ve bebek ile kendi iletişimini gözlemlemelidir’ diyor.

 

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
KADINLARIN EN BÜYÜK KABUSU
TEKNOLOJİ İLE KURTULUYORUZ
RAHAT BİR HAMİLELİK
YORGUNLUK DOĞALDIR
GEBELİK DİYABETİNE DİKKAT
BEBEK KRİZE GİRMESİN
COVİD-19?LU ANNELER
EMZİRMEYİ İHMAL ETMEMELİ
ERKEN DOĞUM
BELİRTİ VE NEDENLERİ
KARİYER VE ANNELİK ARASINDA
DOĞRU ZAMAN SEÇİMİ!
LOHUSALIKTA DEPRESYON
DOKUZ AYIN ARDINDAN...
DOĞUMDAN SONRA SPOR?
ÖDEMİ ATMANIN EN İYİ YOLU
DEPRESİF HAMİLELERİ
BEKLEYEN TEHLİKE..

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BRAXTON-HİCKS KASILMALARI
HAMİLELİKTE KARIN SARKMASI
HAMİLELİKTE İLK 6 SORU
HAMİLE MİYİM?
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
ROBOT SEVGİLİLER
2013 KIŞ - ŞAPKA MODASI
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :