Antik dönemlerden beri kullanılan kolye ve bilezik tasarımları için basitten, geleneksele ya da modern malzemeler ile uygulanan metotlara kadar çok sayıda kapatma tekniği vardır.
BOĞMA TEKNİĞİ
Bijuteri üretiminde çelik tel ve naylon iplik kullanılarak yapılan boğma tekniği, en çok kullanılan kapatma şeklidir. Sıra ile önce ipe bir metal boncuk sonra bir cam boncuk ve tekrar bir metal boncuk geçirilir. Sonra tel veya iplik, içinden geçmiş olduğu bütün malzemelerin içinden bir ilmek meydana getirecek şekilde tekrar geçirilir. Düz veya yarı yuvarlak uçlu bir pense kullanarak metal boncuklar sıkılır ve artan fazla çelik tel veya naylon ip kesilir.
Aynı şekilde, kopçalı kapatma tekniği için; ipe önce metal boncuk geçirilir, kopçayı taktıktan sonra ip tekrar metal boncuklardan geçirilip pense ile sabitlenir.
İLMEK TEKNİĞİ
Kolyenin bütün sıra dizileri bir araya toplanıp, 0,6 mm çapında bir metalik telle bağlandıktan sonra serbest kalan telin ucu, kapatıcının içinden geçirilir ve kapatma halkası takılır.
Yuvarlak uçlu bir pense ile fazla tel kesilerek, ilmek şekli alacak şekilde kıvrılır. Kapatma halkasının uçlarını iki penseyi aynı anda kullanarak (halkanın şeklini bozmayacak şekilde) aralanır, kapatma kancasının içinden aralanan halka geçirilir ve tekrar penseler kullanılarak halka ilk haline getirilir.
KANCALI KLİPS TEKNİĞİ
1. Cabochonlu iplik kapama veya deniz kabuğu adı da verilir. Kancalı klipsin iki havzası bulunur ve bunlar aynı deniz kabukları gibi birleşiktir. Bir uçta dekoratif kapatma için bir halka bulunur. Klipsin büyüklüğü içe alacağı dizi sırasına göre değişir. Boncuk dizileri metal boncuktan geçirildikten sonra, boncuk bir pense yardımı ile ezilerek dizi uçları tutturulur.
2. Ezilmiş metal boncuk, cabochonlu iplik kapamanın içine yerleştirilir ve sıkmadan kapatılır. Aynı renk halka ile kolyenin bir ucu, klipsin halkası ile birleştirilir. Kolyenin diğer ucunda da aynı işlemler gerçekleştirilir.