Okunma Sayısı: 14138
CANLI YORUMLAR

BAKICI KISKANÇLIĞI

Benden fazla mı seviyor?

Hafta içi bütün gün işteydiniz. O da bakıcısıyla vakit geçirmek zorunda kaldı haliyle. Nihayet hafta sonu, koskoca iki gün birlikte olabileceksiniz. Bir tanecik yavrunuza doyamıyorsunuz ve baş başa zaman geçirmek için sabırsızlanıyorsunuz. 

O ise uykudan uyandığında, düştüğünde ağlarken, yemek yerken sizi değil dadısını çağırıyor, onun kucağına gitmek istiyor, onun ismiyle ağlıyor

Sizin ise bir tarafınız vicdan azabı içinde kıvranırken diğer tarafınız ise öfke doluyor. Sizin yavrunuz o ve paylaşmak istemiyorsunuz. Ve korkuyorsunuz: Onu daha çok mu seviyor?

Sizi anlıyoruz, pek çok anne benzer zamanlardan geçti. Bu dönem çocukların bir taraftan anneyi cezalandırdıkları  (farkında olmadan) bütün gün ayrı kalmış olmanın acısını çıkarttıkları bir dönem. Asla bir başkasını sizden fazla sevmesi mümkün değil. Şu dönemde mümkünmüş gibi gelebilir ancak büyüdükçe bu durumun geçeceğini göreceksiniz.

Bu dönemde kıskançlığınızı belli edip bakıcınızı da huzursuz etmeyin. Belli ki çocuğunuzu hoş tutuyor.

Kıskançlık yapıp çocuğunuza bakısıyla ilgili ters laflar etmeyin. Gereksiz yere çocuğunuzun huzurunu da kaçırmayın.

Bu durumun içinde bulunduğunuz şartlardaki en iyi senaryo olduğunu aklınızda tutun.

Öfkeye kapılıp “çocuğum çok bağlandı” deyip bakıcınızı işte çıkarmaya kalmayın.

Korkmayın kimse yavrunuzu elinizden alamaz. Çocuğunuz henüz çok küçük ve bütün gün bakımını üstlenen kişiye karşı bağlılık gösteriyor. Keşke o kişi siz olsaydınız belki de, evet ama şartlar çok değişti ve bu durum şu anda pek çok evde yaşanıyor.

Unutmayın çocuğunuz bir tek annesi olduğunu biliyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
İYİ BAKICI NASIL OLUR?
ÇOCUKLARI SEVMELİ
ÇOCUĞUNUZU İHMAL ETMEYİN
RİSK ALTINDA OLABİLİR!
AŞIRI KONTROLLÜ MÜSÜNÜZ?
ÇOCUĞUNUZ NASIL ETKİLENİR?
MUTLU ÇOCUKLAR
İÇİN ÖNERİLER
EBEVEYNLERE KRİTİK GÖREV
ÇOCUK GELİŞİMİ
DİYABET VE ÇOCUK
ÇOCUKLARDA DİYABET HASTALIĞ
ÇOCUKLAR İLGİDEN HOŞLANIR
BUNUN İÇİN NE YAPMAZ Kİ!
ANNE BABALARA SERT ELEŞTİRİ
YASALAR YETMİYOR MU?
BIRAKIN KARDEŞLER ATIŞSIN
ZİHİN GELİŞİMİNE KATKIDIR
NE ZAYIF OLSUN NE DE ŞİŞMAN
YİYEN VE YEMEYEN ÇOCUKLAR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BAKICI DEĞİŞTİRME KARARI
ÇOK SIK DADI DEĞİŞİRSE
BAKICIYLA İLGİLİ ENDİŞELER
İKİZ BEBEK BAKICISI BULMAK
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
OJENİZ NE RENK OLSUN
23 NİSAN
GERÇEK Mİ OYUNCAK MI?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :