Okunma Sayısı: 10214
CANLI YORUMLAR

NE KADAR DAKİKSİNİZ?

Eyvah okul başlıyor!

Aşağıdaki ev yaşamlarından hangisi size daha yakın geliyor?

 

1. Senaryo

21:00: (Pazar gecesi) Anne baba televizyon önünde uyuklar. Çocuklar daha ödevlerini bitirmemişlerdir ve ertesi gün giyecekleri okul kıyafetleri kirli sepetinde yıkanmayı bekliyordur.

6:45: Alarm susmak bilmeden aralıksız çalar (anne babanın veya çocuklarınki).

7:15: Çocuklar uyanır. Herkes 15 dakika geç kaldığı için en önce banyoya girmek için yarış vardır.

7:30: Baba çay yapmak için ortalıkta dolanır; ama aslında hiçbir şey yapamaz.

“Okul kıyafetlerim nerede?”, “Benim spor çantam nerede?” bağırışları duyulur.

7:45: Anne çocukların ödevini bitirmeye çalışır. Tostlar yanar. Yangın alarmı çalmaya başlar. Kahvaltı masası savaş meydanı gibidir. Tüm dolap kapakları açık, tüm yerler kahvaltı artıklarıyla doludur. Çocuklar dişlerini bulabildikleri yerlerde fırçalar.

7:50: Çocuklar okul servisine yetişmek için öğle yemeklerini ve çantalarını evde bırakarak dışarı fırlarlar.

 

2. Senaryo

19:00: (Pazar gecesi) Ödevler bitmiş, okuma kitapları okunmuştur.

20:00: Ertesi günün kıyafetleri yıkanmış ve ütülenmiştir. Beslenme çantası hazırlanmış ve buzdolabına konmuştur. Kahvaltı masası hazırlanmıştır.

6:45: Alarm çalar ve anne veya baba veya her ikisi de kalkarlar ve hazırlanıp saatin 7 olmasını beklerler.

7:00: Çocukları uyandırırlar.

7:15-7:30: Herkes kahvaltı masasının başında ve hazırdır.

7:50: Çocuklar okul servisi için evden ayrılır. Herkesin saçları taranmış, dişleri fırçalanmış ve kirli bulaşıkların hepsi makinenin içine konmuştur.

 

Sizin senaryonuzda mutlaka bunların her ikisinden de bazı sahneler olabilir. Kimi anne babalar askeri disiplin uygulamaya çalışabilir. Nasıl bir rutin kurarsanız kurun önemli olan tartışmaya ve uzlaşmaya açık olmanızdır. Bir rutin kurmak için onun üzerinde çalışmak gerekir.

Elbette öncelik verilmesi gereken şey çocukların okula zamanında gitmeleridir. Pek çok çocuk ne yazık ki çoğu zaman okula geç kalmaktadır. Bu onlar için iyi olmadığı gibi ileride anne babaların da başına iş açacaktır.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
EV ÖDEVİ
KÜÇÜKLERDE EV ÖDEVİ
%90 KAYIT YAPTIRMAYACAK
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR...
HASTALIK SEZONU AÇILDI
ÇOCUK HASTALIKLARINA DİKKAT
ÇOCUĞUNUZ OKULA HAZIR MI?
İLKOKULA BAŞLARKEN...
ÇOCUĞUNUZ OKULA HAZIR MI?
OKUL OLGUNLUĞU NEDİR?
ANNELER ENDİŞELİ
4+4+4'E HAZIR MIYIZ?
UYKUYA DİRENMESİ
OKUL BAŞARISINI ETKİLER
SÜT İÇMEK İSTEMİYORSA
BİR DE AROMALI DENEYİN
OKULLAR AÇILDI
KAZALARA DİKKAT!

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
TATİL BİTTİ OKUL AÇILIYOR!
OKULDA HASTA OLMASIN
YEMEK SAATİ
ÇOCUĞA AÇIKLAMA YAPMAK
İLGİNÇ DÜĞÜNLER
23 NİSAN
GERÇEK Mİ OYUNCAK MI?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :