Okunma Sayısı: 11441
CANLI YORUMLAR

OKULLARDA DAHA AZ HASTALIK

Bazı tedbirlerle mümkün...

Dün okullar açıldı, çocukların kimi isteksiz, kimi arkadaşlarını görmek için sabırsız. Ama bu sefer konumuz, çocukların okulda hastalık kapmamaları için alınacak önlemler, dikkat edilecek noktalar. Çünkü oyuncaklarını, okul araç-gereçlerini paylaşmaya istekli olsun olmasın mikroplarını paylaşmada, birbirlerine hastalık bulaştırmada gayet iyi olduklarını biliyoruz.

Bu durumda ebeveyn olarak ne yapmalısınız? Okulda dolaşan mikropların hepsinden çocuğunuzu korumanız mümkün değil; ancak çocuğunuzun temizlik alışkanlıklarını edinmesini sağlamak ve okulun sağlık/hastalık politikasını öğrenmek atacağınız ilk ve önemli adımlar.

  1. Çocuğunuza ellerini yıkmasını öğretin: Çocuklar, bu basit alışkanlığı çok küçük yaşlarda öğrenebilirler.
  2. Kağıt mendil soğu yapın: Aksırık, öksürük durumlarında bol bol ihtiyacı olacak.
  3. Aşılarını aksatmayın: Hem kendi çocuğunuz hem de diğer çocuklar için.
  4. Anti-bakteriyel el temizleme jeli: Çocuğunuz tabii ki koşup oynayacak, üstünü başını, ellerini kirletecek. Ama üstüne kısa bir temizlik faslı çekmekte fayda var. Özellikle suyun, sabunun olmadığı yerlerde bu jeller birebir.  
  5. Beslenme çantası hazırlayın: Evdeki sağlıklı yeme-beslenme alışkanlıklarını okulda da sürdürsün; yanında abur cubura alternatif atıştırmalıklar olsun diye.
  6. Fiziksel aktivite uğraşlarını destekleyin: Herhangi bir spor dalına ilgisi, yatkınlığı yoksa bile evde sürekli bilgisayar oyunları oynaması yerine dışarıda arkadaşlarıyla koşup oynaması için yönlendirin.

Çocuğunuz üniversitede okuyorsa ve bir apartman dairesi ya da yurtta kalıyorsa da bu yazı size hitap edecektir. Mikroplar söz konusu olduğunda yurtların da çocuk yuvalarından bir farkı yok. Çiçeği burnunda, üniversite çağındaki çocuğunuzun yılın yarısını hasta vaziyette geçirmesini istemiyorsanız bize kulak verin.

  1. Aşıları göz ardı etmeyin: Tetanoz, HPV (rahim ağzında bulunan hücreleri etkileyip rahim ağzı kanserine dönüşebilir; kadın ve erkeğin genital bölgelerinde siğillere neden olabilir.), Hepatit B, Hepatit A.
  2. Anti-bakteriyel el temizleme jeli: Her yaşta, her koşulda gerekli.
  3. Temiz odalar: Evden ayrılan genç, kendi ortamını daha rahat şartlar üzerine kurmak isteyebilir. Dağınıklık bir derece tolere edilebilir belki ama çürümüş, bozulmuş yiyecekler; kokmuş kirli çamaşırlar… sağlıkla pek bağdaşır değil sanki?
  4. Egzersiz, egzersiz, egzersiz: Beslenme düzeni, baba ocağı-anne kucağındaki gibi olmayacak muhtemelen. O nedenle egzersiz daha da önem taşıyor. İşin içine bir de uzun süre oturulup ders çalışıldığı akşamlar girince… hareket şart!
  5. İyi bir uyku: Sabahlanan geceler, üniversite yıllarına yayılan uzun bir maraton söz konusu. Ama başarı ve sağlık için uyku düzenini çok bozmamak gerekiyor. 
  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
DÜNYANIN İLK SEKS OKULU
YABANCI BAKICIYA NE O...
FACEBOOK'UN ENERJİSİ
PINAR SU VE İÇECEK
TOPLAYIN
23 NİSAN
GÜZELLİK ÖLÇÜLERDE DEĞİL
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :