Okunma Sayısı: 17102
CANLI YORUMLAR

HAMİLELİKTE 23. HAFTA

Bebeğin alanı genişliyor

Fetüsteki değişiklikler:

  • Bebeğinizin orta kulak kemikleri de gelecek haftanın sonunda gelişimini tamamlıyor ve sesleri bebeğinizin işitme merkezine iletmeye başlıyorlar.
  • Bu gebelik haftasında yapılan ayrıntılı bir ultrason bebeğiniz ve diğer gebelik yapılarının durumu hakkında oldukça ayrıntılı bilgiler verebilir.
  • 23. hafta ve daha sonraki haftalarda bebeğin alanı geniş olduğundan tekme, yumruk ve omuz atma gibi hareketleri birbirinden ayırt edebilir duruma geleceksiniz.

Annedeki değişiklikler:

  • Annenin rahmi hızla büyümekte, bağlar ise daha yavaş büyüdüklerinden rahim tarafından gergin hale getirilmektedir.
  • Hamilelik döneminde hiç bir nedene bağlanamayan karın ağrılarına sık rastlanır. Ağrılar çoğu zaman kısa süreli ve bıçak saplanır tarzda hissedilir ve beraberinde başka normaldışı bir belirti yoktur. Ağrıların rahimi yerinde tutan bağların gerilmesinden kaynaklandığı düşünülmektedir. 
Bu haftanın sonunda bebeğinizin ağırlığı 500 gr, boyu ise 31 cm'dir.
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
HAMİLEYKEN YORGUNLUK
SÜREKLİ UYKUNUZ MU VAR?
YATAĞIN HANGİ TARAFI
ZAFER KADINLARIN
GEBELİKTE İŞ YERİ RİSKLERİ!
ÇALIŞAN HAMİLEYSENİZ DİKKAT
BALIK BURCU ÇOCUKLARI
KOCAMAN KALPLİ ÇOCUKLAR
BAYRAM TATİLİ İÇİN ÖNERİLER
ÇOCUĞUNUZLA VAKİT GEÇİRİN
HADİ BİRLİKTE MUTFAĞA
ÇOCUKLA KEYİFLİ BİR DENEYİM
BOŞANMA KARARI ALDIYSANIZ
BUNLARI DA BİLMELİSİNİZ
TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE
BAŞARIYI ARTIRAN SİSTEM
ÇOCUĞUNUZ YEMEK SEÇİYORSA
YAPMANIZ GEREKENLER

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
HAMİLELİKTE 14. HAFTA
HAMİLELİKTE 31. HAFTA
HAMİLELİKTE 40. HAFTA
HAMİLELİKTE 17. HAFTA
ROBOT SEVGİLİLER
2013 KIŞ - ŞAPKA MODASI
O KADAR DA SEKSİ DEĞİLLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :