Okunma Sayısı: 12029
CANLI YORUMLAR

HAMİLELİKTE ŞEKER HASTALIĞI

Yine ve yine egzersiz!

Hamilelik dönemi süresince kendine en çok dikkat etmesi gereken bireyler hiç kuşkusuz ki şeker hastalarıdır. Bu hastalık, gebelik döneminiz boyunca birçok farklı durumu açığa çıkarabilir. Öncelikle bilinmesi gerekir ki 2 tip şeker hastalığı vardır. Bu şeker hastalıkları gebelikten önce varolan ve gebelik esnasında 24. haftada meydana gelen şeker hastalıklarıdır. Bu durum, gebelik şekeri olarak adlandırılıyor.

Hamilelik öncesinde şeker hastalığı bulunan bayanlar, hamilelik dönemi süresince de doktorunun verdiği diyete uymak durumunda. Ancak kadın doğum uzmanı ile birlikte bu diyeti uygulaması, hamilelik döneminin çok daha sağlıklı geçmesinde önemli bir etkendir. Ancak her ne olursa olsun, hamilelik döneminin 24. haftasına gelmiş her bayan, tarama testi yaptırmak zorundadır. Bu testin sonucunda kan şekeri değeri, 140 ve üzerinde ise Glukoz intolerans durumu açığa çıkar. Kadın doğum uzmanları, genellikle bu hastalığın en etkili tedavisi olarak diyet uygulamakta. Ancak anne adayı, diyet ile kan şekeri miktarını normale düşüremezse, insülin tedavisi uygulanmaya başlanır. Glukoz intolerans tanısı konmuş anne adayının, doktorun verdiği diyete çok dikkat etmesi ve harfiyen uygulaması gerekir.

Eğer gebe kalmadan önce diyabetiniz var ise, gebelik süresince kan şeker düzeyinizi kontrol altında tutabilmeniz öncekine nazaran daha zor bir hale gelebilir. İnsülin dozunuzu değiştirmeniz gerekebilir.

Eğer gebelik öncesinde veya gebelik süresince diyabet tedavi edilmezse şu problemler ortaya çıkabilir:

  • Kanınızdaki yüksek şeker düzeyleri, bebeğin çok irileşmesine neden olabilir. İri bebeklerde, doğum öncesinde ve sırasında daha çok problem ortaya çıkma riski vardır. İri bebeklerde sezaryen gerekme riski daha yüksektir. Ayrıca doğum sırasında omuz takılması, doğum travması, doğum eyleminin uzaması da iri bebeğe ait risklerdir.
  • Bebekte, kalp, böbrek ve omurga anomalileri olabilir.
  • Gebelik esnasında, “pre-eklampsi” olarak adlandırılan yüksek tansiyonunuz olabilir ve bu durum sizde veya bebekte sorunlara yol açabilir.
  • Erken doğum eyleminiz olabilir (gebeliğin 37. haftası sonlanmadan önce) veya bebeğin erken doğurtulmasını gerektiren durumlar ortaya çıkabilir.
  • Bebeğin doğumunu takiben, “hipoglisemi” olarak adlandırılan kan şeker düzeyinde düşüklük olabilir.
  • Bebeğin doğumunu takiben, akciğerleri tam gelişemediği için solunum problemleri ortaya çıkabilir.
  • Ani bebek ölümü meydana gelebilir
  • Doğumdan sonra RDS (bebekte akciğer yani solunum) sıkıntısı gelişebilir
  • Doğumdan sonra bebekte hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü) ve biluribin yüksekliği, polisitemi (bebekte kan hücrelerinin fazlalığı) gelişebilir


Eğer gebelik öncesinde ve süresince doğru bir tedavi alıyor ve düzenli kontrollerinizi yaptırıyorsanız, sağlıklı bir bebek doğurabilme şansınız yüksektir.

Bu diyet süresince anne adayları kesinlikle egzersiz yapmalıdır. Genellikle insanlar içinde yaygın olan kanı istirahattir ancak özellikle şeker hastalarında istirahat ve hareketsizlik, kalori oranında bir dalgalanma yaratacağı için hamilelik döneminde sorunlara yol açabilmekte. Bu nedenle egzersizi sağlıklı bir hamilelik dönemi için asla ihmal etmeyin.


 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUKLARI BEKLEYEN TEHLİKE
BAHAR AYLARINA DİKKAT
8 YAŞINA KADAR PANİK YOK
DÜZ TABAN MI DEĞİL Mİ?
ÖZEL TASARIM EMNİYET KEMERİ
HAMİLELER RAHAT EDECEK
KEMOTERAPİDE BESLENME
KİLO KAYBINA DİKKAT
DİŞÇİ KABUSU
GÜLÜMSETEN ÇÖZÜM
MEVSİM GEÇİŞLERİNDE
KALİTELİ BİR UYKU İÇİN
UYKUSUZLUK SİZİ ÖLDÜRMESİN
UYKU APNESİNE DİKKAT
HAMİLELİKTE KENDİNİZE BAKIN
NE YEMELİ, NE İÇMELİ?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
DİŞ SORUNUNUZ VARSA
HAMİLESİNİZ VE KEDİNİZ VAR
ANNEDEKİ DEĞİŞİMLER: ...
HAMİLEYKEN KEMOTERAPİ?
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
VÜCUT SÜSLEMESİNDE AŞIRILIK
OJENİZ NE RENK OLSUN
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :