Ülkemizin değerli doğal yaşam alanlarında insanla iç içe geçmiş yaban hayatı türlerinin korunması için çalışmalarını yürüten WWF-Türkiye yeni yıl için özel evlat edinme sertifikası hazırladı. Küresel iklim değişikliği, doğal yaşam alanların bozulması, kirlilik, yasak ve aşırı avcılık gibi nedenlerden dolayı nesli tehlike altında olan deniz kaplumbağası, saz kedisi ve orfozun korunması çalışmalarına WWF-Türkiye’nin evlat edinme sertifikalarıyla destek olabilirsiniz.
Doğayla insanın uyum içinde yaşayacağı bir geleceğin kurulmasını amaçlayan WWF-Türkiye bu kapsamda; Antalya Çıralı sahilinde iri başlı deniz kaplumbağası (Carettacaretta), Adana Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yumuşak kabuklu Nil kaplumbağası (Chelonia mydas) ve saz kedisi (Felischaus), Kaş-Kekova Özel Çevre koruma Bölgesi’nde ise orfoz (Epinephelusmarginatus) için koruma, izleme ve araştırma çalışmalarını yürütüyor.
WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak “Gezegenimizdeki yaşamın devamlılığı yaşamın çeşitliliğine yani biyolojik çeşitliliğe, türlere bağlı. Ancak dünyada son 35yılda biyolojik çeşitlilik kaybı %30. Türlerin ve yaşam alanlarının korunması insanlara her yıl milyonlarca dolar değerinde fayda yaratan hassas ekosistemlerin işlevselliğini devam ettirmesi için de gerekli.
Çoğunlukla insan faaliyetleri sonucunda zarar gören ve bir ekosistemin sağlıklı olup olmadığının göstergesi niteliğindeki deniz kaplumbağası, saz kedisi ve orfoz gibi bayraktürlerin korunması için türün yaşadığı alanı tanımak, tehdit unsurlarını ortadan kaldırmak, insan faaliyetlerini sınırlandırmak ve alanı bu değerl itürlerle paylaşan insanları bilgilendirmek çok önemli.
Bu çalışmaların başarıya ulaşması ise alanda uzun süreli çalışmayı gerektiriyor. Yaklaşık 20 yıl önce deniz kaplumbağası ile başlayan nesli tehlike altındaki türlerin korunması çalışmalarını evlat edinme kampanyasıyla destekleyen bağışçılarımıza içten teşekkür ediyoruz ” diyor.