Okunma Sayısı: 9700
CANLI YORUMLAR

DEPRESYONDAKİ ÇOCUKSA

Dikkat! Yalnızlaşıyorlar

Depresyon, çocuğun uzun vadede arkadaşlık kurmasını ve mevcut arkadaşlıklarını korumasını zorlaştırıyor.

Psikoloji dergisi Child Development'de sonuçları yayımlanan bir araştırmaya göre, depresyona, sosyal iletişimdeki problemler neden olmuyor, aksine depresyon nedeniyle insanların sosyal iletişimi zayıflıyor.

Amerikalı bilim adamlarının 4. sınıf öğrencileri arasında yaptığı ve üç yıl süren araştırmada, depresyon belirtileri gösteren çocuklarla çevresindekilerin daha fazla alay ettiği, bir süre sonra da o çocuğun giderek daha az sevildiği ortaya çıktı.

Depresif çocukların bu yaklaşım nedeniyle ya kendisini tamamen geri çekerek temastan kaçındığını ya da alaya alındığı ortamda kalmaya çalıştığını belirten uzmanlar, her iki durumun da çocuğun uzun vadede yaşıtlarıyla sağlıklı bir ilişki kurmasını engellediğini kaydetti.

Uzmanlar, özellikle, yaşıtlarıyla ilişkilere çok önem veren ön ergenlik çağındaki çocukların gelişimi açısından bu durumun tehlike oluşturabileceğini ifade etti

Yazı Etiketleri

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ANNEDE YETEMEME DUYGUSU
ARTAN ROLLER VE İHTİYAÇLAR
ÇOCUKLARDA ŞAŞILIK
RİSKİNE DİKKAT!
SEÇMELİDE CUMA FORMÜLÜ
ÇOCUKLAR AYRIŞMASIN DİYE
DİFTERİ,BOĞMACA,TETANOZ
ÇOCUKLARI KORUMA YOLLARI
HARVARD VE BOĞAZİÇİ İMKANI
AYNI ANDA OKUYABİLİR
DİSNEY'DEN ABUR CUBURA VETO
OYUNUN KURALLARI DEĞİŞTİ
ÇOCUĞUNUZ OTİZMLİYSE
DİĞERİ DE OLABİLİR!
İYİ BİR BABA OLMANIN YOLU
BABA ÇOCUK İLİŞKİSİ!
BU SORUYU ARTIK SORMAYIN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUĞUNUZU ANLAMAK IÇİN...
PANDEMİ DÖNEMİNDE
EMME BAĞIMLISI ÇOCUK
40 KERE SÖYLEYİNCE OLUYOR
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
2012 YILINA DAMGA VURAN
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
YENİ YILDA DENEYİN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :