Okunma Sayısı: 11202
CANLI YORUMLAR

İLK "YEŞİL OKULLAR" GELİYOR

Listede her yıl 10 okul var

Sürdürülebilir gelecek için atılan adımlara her gün yenisi ekleniyor. Okullarda karbon salınımını azaltarak, karbon ayak izi ölçümü dönemini başlatacak 'Yeşil Okullar' projesi hayata geçiyor.İstanbul'da her yıl 10 okulun projeye dahil edilmesi amaçlanıyor.

İstanbul İl Özel İdaresi, geri dönüşüm, enerji dostu çözümler geliştirmek ve kamusal bilinci artırmak amacıyla 'Yeşil Okullar' projesini başlattı. Okullarda karbon salınımını azaltarak, karbon ayak izi ölçümü dönemini başlatan 'Yeşil Okullar' projenin ilk uygulaması, Bayrampaşa ve Sultanbeyli'deki pilot okullarda yapılacak.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürütülen ve 10 ay sürecek projede, Bayrampaşa ve Sultanbeyli'de seçilen 2 pilot okulda yapılacak modifikasyonlar sonunda aydınlatma, iklimlendirme (ısı transferi) ve su kullanımı konusunda verim düzeyinin yüzde 20 artırılması hedefleniyor. Pilot uygulama kapsamında okullarının ne kadar enerji tasarrufu yaptığını yaklaşık 2 bin 500 öğrenci yakından gözlemleyebilecek.

40 kişiye bina yöneticisi eğitimi, 1000 öğretmene öğretmen eğitimi, 6 bin öğrenciye geri dönüşüm eğitimi verilecek proje kapsamında düzenlenecek 'Yine Yeni Yeniden Kullan' yarışması ise Bayrampaşa’daki öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden kullanılabilir eşya üretmesini sağlayacak.

İstanbul'da her yıl 10 okulun projeye dahil edilmesi amaçlanıyor.

 

AA

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
İŞTE NEDENLERİ
EVLİLİK TEKLİFİ
PLANLAYICISI
2011'İN ÖNE ÇIKANLARI
ZAMANA YOLCULUK
KENEDEN SONRA YENİ TEHLİKE
PİKNİK ALANLARINA DİKKAT
1 TEMMUZ'A HAZIR MISINIZ?
NİKAHSIZ EŞE TAZMİNAT YOLU
SON YILIN MESELESİ
GÖZLÜK CAMI BUHARI
ÖLEN OĞLUNU ELMASA ÇEVİRDİ
SON YILLARIN TUHAF İŞ KOLU
DÜNYA SAATİ HAREKETİ
31 MART'TA 20:30-21:30'DA
NE ARAYAN VAR NE SORAN
PARALAR DEVLETE KALIYOR!
SANAL ÇOCUK YAZ KAMPI
DÜŞLERİM GERÇEKLEŞİYOR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
DİKKAT, DEPRESYON AYI...
TEOGSUZ HAYAT
KADINA ŞİDDET DURSUN
BU HAFTA SİNEMADA NE VAR
İLGİLİ VİDEOLAR
ÇOCUK GELİNLER
İŞ YERİNDE PSİKOLOJİK TACİZ
BİZDEN HABERLER 12.07.2011
BİZDEN HABERLER 18.07.2011
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
O KADAR DA SEKSİ DEĞİLLER
BİR KADININ ÇANTASINDA
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :