Okunma Sayısı: 8987
CANLI YORUMLAR

BIRAKIN KARNINIZ AĞRISIN

Hemen ağrı kesici almayın

Karın ağrısında ağrı kesici kullanmayın! Özellikle ani başlayan karın ağrısında doktora danışmadan ağrı kesici kullanmak, önemli hastalıkları perdelediği için ciddi risk yaratıyor.

Karın ağrısının birçok nedeni olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Öztürk,  bazı hastalıklar açısından önemli bir bulgu olabileceği için karın ağrısında hemen ağrı kesici kullanılmasının sakıncalı olduğunu söyledi.

Karın ağrısının akut ve kronik olmak üzere iki şekilde görüldüğünü söyleyen Öztürk, “Hayati tehlike oluşturabilecek olanı akut, yani ani başlangıçlı karın ağrılarıdır. Zamanında tanı konup tıbbi müdahale yapılmazsa ölümle sonuçlanabilir” uyarısında bulundu.

Karın ağrısında doktora başvuru nedenleri 
Ağrının çok değişik şekillerde ortaya çıkabileceğini belirten Dr. Öztürk’ün, doktora başvuruyu gerektirmesi bakımından dikkat çektiği ağrı özellikleri şöyle: 
• Keskin, hafif, bıçak batması gibi, kramp şeklinde, kıvrılma, sıkıntı verici. 
• Kısa süreli dalgalar halinde gelip giden ya da sürekli olabilecek kusmalar. Kusmada ve dışkıda kan görülmesi. 
• Kıpırdamadan durmaya, ya da ‘en iyi pozisyonu’ bulmak için ortalıkta dolaşmaya neden olacak kadar rahatsız edici ağrılar. 
• Ağrı ile nefes almanın zorlaşması, kesilmesi, baygınlık hissi. 
• Karın ağrısının göğse, boyuna ve sol omuza yayılması.

Ağrı neden oluşur? 

Karın ağrısının birçok nedeni olduğunu vurgulayan Dr. Öztürk, "Gastroenterit enfeksiyonlar, gıda zehirlenmesi, pelvis enfeksiyonları, akut apandisit, safra kesesi taşları, karaciğer sorunları, peptik ülser, hazımsızlık, mide ekşimesi gibi rahatsızlıklar, meckel divertikülü iltihap ve delinmeleri, bağırsak tıkanmaları, boğulmuş fıtıklar, karın zarı iltihapları, kanamalar, dış gebelik, böbrek ve idrar yolu taşları gibi birçok hastalık karın ağrısına neden olabilir ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir" dedi. 

Öztürk, karın bölgesi dışında karın ağrısı yapan hastalıklara örnek olarak ise pnömoni, pnömotoraks, koroner kalp hastalıkları, yemek borusu hastalıkları, tümörler ve reflü gibi hastalıkları gösterdi. 

Teşhis koymak da zor 

Karında çok sayıda organ ve yapının bulunması nedeniyle, ağrı kaynağını bulmanın bazen zor olabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Öztürk, tanıda fizik muayene, kan testleri ve radyolojik incelemeler kullanıldığını, tedavinin ise ilaç ve cerrahi olmak üzere iki şekilde yapıldığını belirtti.

 

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
EGZERSİZDE SUYUN GÜCÜ
NAM-I DİĞER "AQUA TERAPİ"
LOKANTALARDA KALORİ TABLOSU
OBEZİTE İLE MÜCADELE
KADINLARIN 10 HATASI
MUTSUZLUK NEDENİ!!!
BİR BİLENE SORUN
PSİKOLOĞUMUZ CEVAPLASIN...
ZAYIFLAMA HAPLARINA DİKKAT
"MUCİZE ÜRÜN" YOK
KENDİNİZE İYİ BAKIN
HAFTASONUNU MASAJA AYIRIN
HAMİLELİKTE 34. HAFTA
DİNLEDİĞİ MÜZİK?
DİYABET VE ÇOCUK
ANNE-BABALARA ÖNERİLER

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
TÜRKİYE'DE BİR İLK
İDRAR YOLU ENFEKSİYONU
SİNİR KİLO YAPIYORMUŞ
TATLI KRİZİNİZ Mİ TUTTU?
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
HAMİLELERİN YENİ MODASI
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
GERÇEK Mİ OYUNCAK MI?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :