Okunma Sayısı: 10676
CANLI YORUMLAR

İŞLENMİŞ ETTEKİ TEHLİKE

Yağ demek risk demek

Harvard Toplum Sağlığı Fakültesi’nde yapılan büyük bir çalışma, kırmızı eti daha fazla erken ölüm riskiyle bağdaştırıyor kırmızı et yemek konusunda dev bir kırmızı kart gösteriyor. Araştırmaya göre, kırmızı et yemek, miktarı ve cinsi ne olursa olsun, vaktinden önce ölüm riskini önemli miktarda artırıyor.

Araştırmacılar, 37 bin erkek ve 83 bin kadının beslenme tarzlarıyla sağlık verilerini analiz etti. Bu kişiler tarafından her dört yılda bir doldurulan anketleri incelediler. 20 senelik bir takibin ardından bilim insanları, işlenmemiş kırmızı et tüketimlerini her gün bir öğün artırmış olanlarda, kalp hastalığından ölme riskinin yüzde 18’e çıktığını, kanserden ölme riskininse yüzde 10 yükseldiğini buldular. İşlenmiş kırmızı ette sonuçlar daha da kötü... Günde ilave bir öğün işlenmiş kırmızı et tüketenlerin kalp hastalığından ölme riski yüzde 21, kanserden ölme riski de yüzde 16 daha fazla. Etlerin yağ oranının yüksek olması, risk oranlarını daha da yükseltiyor.

Kalbi koruyan çevre düzenlemeleri

“Parkları, yürümeye ve egzersiz yapmaya uygun alanları, manavları ve pazar yerleri olan mahallelerde yaşamak, kalbe iyi geliyor” diyor Amerikan Kalp Derneği toplantısında sunulan bir çalışma. Bu çalışmada araştırmacılar, 6 bin kişiden alınan verileri değerlendirdi. Ve şu sonuç çıktı: İdeal kalp-damar sağlığına yönlendiren en yararlı oturma yerler, parklar ve yollar gibi insanların emniyetle, rahatlıkla yürüyüş yapabilecekleri sosyal alanlar. Ayrıca kolayca sağlıklı gıdaların bulunduğu çevreler de kalbin dostu.

Şekerli içecekteki tehlike

‘Circulation’ dergisinde yayınlanan bir çalışma, gazlı ya da diğer şekerli içecekleri yüksek oranda tüketen erkeklerde kalp krizi riskinin artabileceğini iddia ediyor. Araştırmacılar, Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen ve halen süren bir çalışmanın bir parçasının sonucunu açıkladı. Yalnızca erkek sağlık profesyonellerinin yer aldığı, neredeyse tamamı beyaz ırka mensup 43 bin erkek 22 yıl boyunca takip edildi. Bu takip sırasında en çok haftada 6.5 ortalamayla şekerli içecekleri tüketen katılımcılarda miyokard enfarktüsü gelişme riski, bunları hiç içmeyenlerden yüzde 20 daha fazla bulundu. Bilimadamları aynı zamanda şekerle tatlandırılmış içecek tüketiminin inflamasyona ve kanda daha yüksek düzeyde zararlı yağlara yol açtığını da ortaya çıkardı.

BPA şüphesi

Plastik maddelerde bulunan BPA’nın kalp hastalıklarıyla ilişkisi hakkında bir çalışma yapıldı. 10 yıllık bu araştırmada sağlıklı olup kalp krizi geçiren ve sağlıklı olup da kalp krizi geçirmeyenlerin vücutlarındaki BPA seviyeleri karşılaştırıldı. Cambridge Üniversitesi’nin yaptığı bu uzun süreli çalışmaya göre, kalp krizi geçiren kişilerin idrarlarındaki BPA maddesi, kalp krizi geçirmeyenlere nazaran daha fazla bulundu.

 

milliyet

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
VİAGRA'DAN DAHA İYİ?
NE VARSA DOĞADA VAR!
DİŞİNİZİ SIKMAYIN
ZİRA BRUKSİZM OLABİLİRSİNİZ
NEDEN YOĞURT YİYELİM?
10 MADDEDE FAYDALARI
ÇOCUKLARDA YUMURTA ALERJİSİ
ARTIK YİYEBİLECEKLER
TİRYAKİLER AZALDI
YASAK İŞE YARADI
DOĞAR DOĞMAZ SARILIK
OLUR MU DEMEYİN!
POLİPİ OLANA KOLONOSKOPİ
YILDA BİR KEZ ŞART

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
DAHA AZ ACIKIN VE SUSAYIN
SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI
KİLO VERMEK GÜZEL AMA
DUT MEVSİMİ GELDİ
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
EN İYİ YAZ KOKULARI
YAŞLANMAK GÜZELDİR
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :