İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırma, kadınların hastalıkların teşhis ve tedavisi için ilk önce Google arama motorunda arama yaptığını gösteriyor.
Google üzerinden belirtilere göre muhtemel teşhislere bakan kadınlar, doktora gitmeden önerilen ilaçları satın alıyor ve kullanıyor. Kulağa garip gelse de çoğumuz vücudumuzda bir belirti göründüğünde ilk önce fikir edinmek için arama motorlarından bilgi almaya çalışıyoruz. Ancak fikir edinmekle ilaç alıp kullanmak arasında elbette büyük fark var. Uzmanlara göre her 10 kadından 1’i kendi tedavi yöntemini uyguluyor.
Google aracılığıyla tedavisi öğrenilen ve ilaçları kullanılan en yaygın hastalıklar arasında baş ağrısı, uyku sorunları, depresyon, kas ağrısı, kaşıntı ve yorgunluk bulunuyor. Google üzerinden ciddi bir rahatsızlığı olabileceğini öğrenen her 5 kadından 1’i ise korktuğu için doktora gitmekten çekiniyor.
Teknolojinin bu denli erişimi kolaylaştırdığı günümüzde sağlık gibi en ciddi meseleyi kendi başımıza çözmeye çalışmak mantık sınırlarını zorluyor. Bu tür teknolojik gelişimler fikir edinmek haricinde hastalık tedavisi gibi ciddi risk oluşturabilecek durumlarda kullanılmamalıdır.