Okunma Sayısı: 11511
CANLI YORUMLAR

HADİ REÇEL YAPALIM

İşte size püf noktalar

Malum önümüz kış. Tüm kadınlar kış hazırlığına çoktan başladı bile. Reçeller, turşular, derin donduruculara atılan sebzeler. Biz bu haftasonu henüz reçelini yapmamış kadınlarla birliket reçel yapalım diyoruz. Yaz bitti, meyveler de bitti diye panik yapmayın. Mevsiminde olan meyveler hala var, hatta artık sebzelerden bile reçel yapılabiliyor.

Peki ya reçel yaparken nelere dikkat edilmeli, reçel yapmanın püf noktaları neler? İşte tüm bu püf noktaları sizin için derledik. 

  • Reçel yapmak için seçeceğiniz meyvelerin olgun olması gerektiğini unutmayın. Tabi meyvelerin ezik olmamasına da dikkat etmelisiniz.
  • Dondurulmuş meyveleri de aynen taze meyveler gibi pişirerek reçel yapabilirsiniz.
  • Reçeli karıştıracağınız zaman mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız.
  • Pişirme süresince reçelin üzerinde biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla almalısınız.
  • Kıvam kontrolü yapmak için pişme süresinin sonunda, bir miktar reçeli tabağa alın. Dağılmayıp katı kalıyorsa kıvamı olmuş demektir. Dağılıyorsa pişme süresini 1 -2 dakika daha uzatmalısınız.
  • Reçelleri kuru ve serin bir yerde 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz. Reçeliniz küflenirse, küflü bölgeyi alıp
  • bir miktar su ilavesiyle bir taşım kaynatabilirsiniz.
  • Reçelinizi koyacağınız kavanozların temizliğine de ayrı bir özen göstermelisiniz. Kavanozları kapakları ile birlikte yıkayıp kaynar su ile duruladıktan sonra temiz mutfak bezine ters çevirip kurumaya bırakabilirsiniz. 
  • Kavanozları önceden 100 derece ısıtılmış fırında kısa bir süre bekleterek de sterilize edebilirsiniz.
  • Reçellerin köpüğü kaynarken alınmamalıdır. Ateşten indikten sonra kevgir ile alınmalıdır. Köpük oluşmasını istemiyorsanız tercihe göre pişerken biraz tereyağı koyduğunuzda köpük  oluşmayacaktır. (Reçelde tereyağ tadı kalmaz)
  • Reçeller, serin, ışıksız ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Buzdolabında saklanmamalıdır.
  • Reçelin kıvamı kaşıktan dökülen damlaların ipliksi olarak akması ile, ya da tabağa dökülen bir miktar reçelin tabak eğilerek akışkanlığına bakılması ile, ya da bir miktar suya damlatılıp reçelin dağılıp dağılmadığına bakılması ile anlaşılır.
  •  Reçellerin bir gece şekerde bekletilmesinin sebebi: Kendi suyunu salması ve şekeri  çekmesidir. Kendi suyunu salan reçellere çok az su ilavesi yapılarak pişirildiğinde tadı  ve aroması tam yerinde olacaktır.
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BÖĞÜRTLENLİ LİMONATA
LEZZETLİ BİR TAT
PATATESLİ BEŞİK KEBABI
ARDINDAN HOŞMERİM
YOĞURTLU KEBAP
VE KUPTA DONDURMALI KADAYIF
EV YAPIMI KETÇAP
BASİT VE LEZZETLİ
FIRINDA SOMON BALIĞI
VE MİDYE TATLISI...
ÇİLEK KOKTEYLİ
TAZE NANEYLE SÜSLEYİN
LEZZETLİ MİNİ EKMEKLER
SOSİSLİ-ZEYTİNLİ MUFFİN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
RAMAZANDA PİŞİRME ÖNE...
SOĞANI YAĞDA KAVURMAYIN
EV YAPIMI KETÇAP
YEMEK TARİFİNİZİ GÖNDERİN
İLGİLİ VİDEOLAR
EGE YEMEKLERİ - BALIK HAŞLAMA
BALIKLI İSLİM KEBABI
BALIK KEBABI
CAFE D'ALFREDO'DAN LEZZETLER
VÜCUT SÜSLEMESİNDE AŞIRILIK
BAZILARI KASLI SEVER
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :