Okunma Sayısı: 16262
CANLI YORUMLAR

HAMİLEYİM, DOKUN BANA!

En iyi orgazm

Hamileyken cinsel ilişkiye girmek hem anne adayını hem baba adayını korkutuyor. Çocuğa bir zarar gelir mi? Anne adayına bir zarar gelir mi? Hamileyken sevişmek  nasıl olur? Baba adayları sağlıklı bir cinsel hayata devam ederken anne adayı, hem fizyolojik hem hormonal hem de psikolojik olarak değişiklikler gösteren metabolizması yüzünden cinsellikten uzaklaşabilir.

Hamilelik boyunca anne, dönem dönem cinselliğe daha düşkün ya da daha az istek duyuyor olabilir. Sağlıklı, seyrinde ilerleyen bir hamilelikte son üç aya kadar
herhangi bir risk yoktur. Eğer sorunlu bir gebelik yaşıyorsanız (düşük ihtimali) cinsel ilişki sakıncalı olabilir.

Hangi dönemlerde cinsel istekte azalma görülür?

Hamileliğin ilk 3 ayında cinsel isteksizlik görülebilir. Bunun nedeni, annenin vücudundaki tepkilere daha alışamamasıdır. Kusma, halsizlik, uyku, göğüslerde şişme ve hassasiyetten kaynaklı acıma gibi. Anne adayı bu dönemde seksten soğuyabilir.

İkinci üç ayda ise yani bebeğimiz 18-20 haftalık olunca, annenin cinsel dürtüleri normale dönmeye ve isteği ilk üç aya oranla artmaya başlar. Son üç ay da ise tekrar cinsellikten soğuyabilir, isteksiz hale gelebilir. Hamile değilken geçerli olan cinsel kurallar hamileyken de geçerlidir. Bunun için hamileyken fazladan önleme gerek yoktur.

Hangi dönemlerde cinsellik bebek için risklidir?

Hamileliğin son üç ayı cinsel ilişkinin bebek için riskli olduğu dönemdir. Bu yüzden çiftler mümkün oldukça cinsellikten kaçınmalıdırlar. Hamileliğin son üç ayında
annenin vücudunda olan değişiklikler yüzünden (göğüs büyümesi, genital bölgede şişlik ve kararma gibi) anne adayı kendini çirkin hissedip eşi tarafından
beğenilmediğin düşünüp cinsellikten kaçabilir.

Hamilelikteki  cinsel ilişkinin anneye etkisi nasıl olur?

Hamilelik boyunca eğer sakınılacak bir durum yoksa cinsellikten kaçmanın da manası yoktur. Fakat anne adayının kendini iyi hissetmediği, bebeği için endişe duyduğu zamanlarda partneri ona saygı duyup anlamaya çalışmalı. Sağlıklı bir seks hayatı, hamilelik dışı zamanda da eşlerin birbirine olan saygılarını arttırmakla kalmayıp uyum içinde olmalarını sağlar. Zaten hamilelik dönemindeki cinsel birleşim annenin kendine olan güvenini de tazeler. Eşinin onu her haliyle beğendiğinin bir göstergesidir.

Peki bebek için olumsuz bir yanı var mıdır?

Cinsel birleşmenin bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Bebeğin kalp ritminin artması daha hareketli olmasının nedeni anne adayının salgıladığı hormonlarla ilgilidir. Hamilelik sırasında kurulacak sağlıklı bir ilişki eşlerin duygusal açıdan da birbirlerine bağlanmasına sebep olur. Normal şartlarda en çok tercih edilen misyoner pozisyonu (erkeğin üstte olduğu) hamilelik sırasında tercih edilmeyebilir. Çünkü bu pozisyon anneye sıkıntı verebilir.Bu yüzden hamilelikte kadının üstte ya da yanda olduğu pozisyonlar daha çok tercih edilir. Belli aralıklarla ilişkiyi abartmadan rahatlıkla cinsel ilişkiye girilebilir.

Orgazm olmak düşük ya da erken doğuma neden olur mu?

Hamilelikte orgazmın bebek üzerine olumsuz bir etkisi yoktur. Kadın en güçlü orgazmlarını bu dönemde yaşar. Bu yüzden bir korkuya kapılmanızın bir manası yoktur.

Doğumdan ne kadar süre sonra cinsel hayatımız eski rayına oturur?

Hamilelik sürecini atlatıp taze bir anne adayı olduktan yedi ya da sekiz hafta sonra sağlıklı bir cinselliğe başlayabilirsiniz. Fakat doğum sonrası kadınlar aldıkları kiloları daha veremedikleri için eşleri tarafından beğenilmeyeceğini düşünüp cinsel birleşmeden kaçınabilirler. Burda beylerin üzerine düşen görev eşlerine destek olmak onu her haliyle beğendiğini ona göstermektir. Ayrıca doğumdan sonra annenin hem beynen hem vücuden sekse hazır olması gerekir. Örneğin vücudu hazır değilse doğum kesisinden kaynaklanan kanamalar olabilir.Bu gibi durumlarda yapılması gereken doğum kesisi veya yırtıklardan kaynaklanan sorunları özenli bir şekilde düzeltmektir. Annenin kendini toparlamasına zaman tanınmalıdır.

Cinsel ilişkinin riskli olduğu dönemler

- Gebeliğin son üç ayı

- Su kesesi erken açıldığında

- Beklenmeyen bir anda vajinal kanama olduğunda

- Önceki ya da şimdiki hamilelikte, erken doğum tehlikesinin yaşandığı durumlarda

- Rahim ağzı yetmezliğinde

- Erken doğum tehlikesinde

- Düşük ihtimalinde

- Çoğul hamileliklerde

CİNSELLİĞİN PSİKOLOJİK BOYUTU

International Hospital’dan Psikolog Ferahim Yeşilyurt iki farklı bakış açısıyla konuya açıklık getirmiş:

Erkek açısından

“Hamilelikte cinsel ilişkiye girmek bebeğe zarar gelebileceği inancı çerçevesinde toplumda bir tabu oluşmuştur. Çoğu erkek penisinin çocuğun kafasına veya vücuduna hasar verebileceği kaygısı yaşar oysa bu hatalı bir bilgidir. Ancak sanılanın aksine riskli olmayan gebeliklerin dışında cinsel ilişkinin sakıncalı olmadığı kadın doğum uzmanları tarafından dile getiriliyor. Bu değişim döneminde erkeklerin eşlerine biraz daha yardımcı olmaları gerekir. Kadınlar hamileliğin belirli dönemlerinde cinsel ilgi kaybı yaşayabilirler. Bu durumu anlayışla karşılamakta yarar var. İlişki konusunda ısrar etmek ya da eşinden alamadığı cinsel ilgiyi başka kadınlarla karşılamaya çalışmak doğru olmayan yaklaşımlardandır. Cinsel ilişki sıklığının azaldığı evliliklerdeki bazı erkekler annenin ilgisinin bebeğe yönelmiş olması ve kendisine olan ilginin azaldığı düşüncesiyle başka kişilerden cinsel ilgi alma çabası içine girebilir. Bu dönemde bazı erkeklerin aldatma eğilimi artar. Diğer taraftan bazı erkeklerde annelik rolü ile ilgili bir karmaşa gözlenebilir. Eşinin annelik yönünü eş olarak çekiciliğinden daha fazla hissetmesi durumu görülebilir.

Kadın açısından

Anne adaylarının hamilelikte cinsel ilişki konusunda endişeleri vardır. Hormonal nedenlerle cinsellikten kaçınmalar çok sık görülür. Oysa bu dönemde karşılıklı doyuma dayalı cinsel bir ilişki eşleri birbirlerine daha da yakınlaştırır. Ancak kadının bedenindeki değişim ve eşi tarafından beğenilip beğenilmediği ile ilgili kaygıları vardır. Bu kaygılar eşler arasında paylaşılabilirse kadın cinsellik konusunda biraz daha rahatlayabilir. Bebeğe zarar gelmesin diye cinsel ilişkiye girmemek anneliğe özgü temel bir kaçınma olarak sıklıkla karşımıza çıkar. Oysa cinsel isteksizliğin arkasında genel olarak hormonal nedenler yatar. Doğum sonrası ise kadın kendisini yeterince çekici bulmadığından ötürü cinsellikten uzaklaşır. Diğer taraftan bebeğin dünyaya gelmesi ile birlikte yapılacak o kadar çok iş vardır ki annenin aklına cinselliğin gelmesi için zaman bile kalmayabilir. Doğum sonrası cinsel sorunlar en fazla bu dönemde görülür.”

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ANNELİĞE HAZIR MISINIZ?
GEBELİK DÖNEMİ KORKULARI
HAMİLELİKTE KİLO ALIMI
ANNE ADAYINA DOĞUM EĞİTİMİ
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
KISA SAÇ MODELLERİ
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :