KÜTÜPHANEMİZİ YENİLEYELİM
Kitaplık kaplama
Üzerinde "çalışmakta" olduğum işlerden bir tanesi de çalışma odamdaki kütüphaneydi. Kütüphaneyi atıp aynısının beyazını almayı planlıyordum. Atmayı planladığım gün ne kadar gereksiz yere ne kadar sağlam bir şey aldığımızı farkettim. Ya insan niye "evladiyelik" ürün alır sevgili okur? Al iki sene kullan değişltir! Sağlam bir şey aldığın zaman o şey elinde kalıyor. Hala sağlam hala yepyeni ama sıkılmışsın. Atsan günah, dursa baymış... (birisine verilebilir ama kim napsın benim kütüphaneyi?)
Neyse ben de yatak odası için aldığım üç boyutlu, silinebilir, taş baskılı duvar kağıdından artan parçayla ile önce kitaplığın etrafını (dışını) kapladım. fakat çekmeceler kahverengi kaldı onu da aynısıyla kaplayacaktım ki taş görüntüden de sıkıldım ve orayı düz kağıtla kapladım.
Öncelikle söyleyeceğim; duvar kağıdı kitaplık kaplamak için doğru ürün değil çok yırtılıyor. Size tavsiyem arkası kendinden yapışkanlı vinilimsi silinebilir olanlardan kullanmanız (ben bu ürünü çekmece ve kapaklarda kullandım daha kolay çalışıyorsunuz).
MALZEMELER:
Kullanacağınız kağıt
Cetvel
Falçata
Kurşun kalem
Arkası yapışkanlı kağıt
Eğer duvar kağıdı kullanacaksanız ekstradan alttaki resimdeki yapışkana da ihtiyacınız var, en iyi bu yapıştırıyor.
ÇALIŞMA MODELİ:
Önce üşenmeyip çekmecelerin kulplarını söküyoruz.
Sonra çekmecenin kaplanacak yüzünün en ve boy ölçüsünü alıyoruz.
Sonra kalemle yapışkanlı kağıdın arkasına ölçüleri çiziyoruz.
Ve falçatayla kesiyoruz.
Sonra kestiğimiz parçayı (arkadaki bantı tamamen açmadan) çekmeceye hizalıyoruz.
Sonra bu kırmızı eleman ile iterek bantı yavaş yavaş açarak çekmeceyi kaplıyoruz (bu esnada tırnaklarınızda da mutlaka kırmızı oje olsun ama).
Kırmızı eleman hem duvar kağıdı yaparken hem kaplama yaparken kullanılıyor. Yapı marketlerde satılıyor. Kağıdın altında hava kalmasını engelliyor.
Acele etmeden kırmızı elemanla iterek (süpürerek) tüm yüzü kaplıyoruz.
Sonra kulpları geri takıyoruz.
Duvar kağıdıyla yapılan dış kaplama da böyle görünüyor
Aynı sistemle kaplıyorsunuz. Önce ölçüp, sonra duvar kağıdının arkasına ölçüyü çizip falçatayla kesiyorsunuz. Tek fark yapıştırma yapacağınız yüzeye üstteki resimdeki yapışkanı sürüp, sonra kırmızı elemanla iterek yapıştırıyorsunuz.
Fakat ben çok uğraştığım halde areada biraz hava kalmasına mani olamadım.
Sonuç: Ortaya böyle bir şey çıkıyor.
İyi günlerde kullanalım hep beraber