Okunma Sayısı: 6989
CANLI YORUMLAR

ÇANTADA KORUMA FAKTÖRÜ

Artık yaz aksesuarımız o!

Her ne kadar yaza adım adım yaklaştığımız şu günlerde, ortalık selden yağmurdan geçilmiyorsa da ara sıra bulutlar arasından göz kırpan güneş, sıcaktan kavrulacağımız günlere dair ipuçları veriyor. Güneşin de yıllar yıllar öncesine göre, vücudumuzda çok tatsız belirtilere yol açacağını düşünecek olursak önlem almakta fayda var:

  • Şemsiye altında veya gölgede bulunmanız sizi UV ışınlarından korumuyor. Gölgede bile güneşten koruyucu ürün kullanmayı asla ihmal etmeyin.

  • Yüksek faktörlü ürün cildinizi yüzde 100 oranında koruyamaz. Bu nedenle tüm gününüzü bir kez sürdüğünüz koruyucu bir ürünle geçirmeniz doğru değil. Güneş koruyucu ürünü her 2 saatte bir tekrar sürmeli, suyla temas ettiğiniz takdirde ise bu zamanı dikkate almadan işlemi yinelemelisiniz.

  • Güneşe çıkarken geniş kenarlı şapka takmayı ve gözlük kullanmayı ihmal etmeyin. Kıyafetlerinizin de sık dokunmuş yapıda olmasına dikkat edin.

  • Güneşte leke oluşması riskine karşı parfüm gibi alkollü ürünleri cildinize sürmeyin.

  • Ürünü cilt tipinize uygun olarak seçin. Vücudunuz için losyon veya sprey formlarını, yüzünüz içinse krem formlarının seçin. Ayrıca cildiniz yağlı ise gözenekleri tıkamasın diye su bazlı kuru ve alerjik ise hassas ciltler için hazırlanmış ürünleri tercih edin.

  • Etkisini gösterebilmesi için ürünü cildinize dışarıya çıkmadan 20 dakika önce yedirin. Yüze ve gövdeye eşit şekilde dağıtarak bolca uygulayın.

  • Kozmetik ve sinek kovucu gibi başka ürünler de kullanacaksanız alta güneş koruyucu sürüp, koruyucu ürünü 10 dakika sonra uygulayın.

  • Güneş koruyucu ürünleri, eğer güneş altında kalmışlarsa her yıl yenileyin ve kıvamı bozulanları kullanmayın.

  • Hamileyseniz çinkooksit ve titanyum dioksit içeren, en az SPF 30 ve üzeri olan fiziksel koruyucuları tercih edin. Çocuklarınıza ise ciltleri daha hassas olduğu için SPF 50 ve üzeri ürünleri uygulayın.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ZAYIFLAMANIN 12 PÜF NOKTASI
KAHVE ÇEKİRDEĞİ ATIŞTIRIN
BAYRAMDA HASTA OLMAYIN
BUNLARA DİKKAT EDİN
YAVAŞ BÜYÜ UZUN YAŞA
UZAMIYORSA ÜZÜLMEYİN
BAYILMA VE DOLAŞIM SORUNU
HAMİLELERE ÖNERİLER
EN İYİ SPERM ARANIYOR
TÜP BEBEKTE İŞE YARAYACAK
JİNEKOLOJİK KANSERLER
HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ
DÜNYA ÇEVRENİZDE DÖNÜYORSA
VERTİGO OLABİLİRSİNİZ
NASIL OLSA ERGENLİKTE UZAR
YANLIŞ BİR YAKLAŞIM
BAYRAM DİYE ABARTMAYIN
ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAYIN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KADINLARIN KABUSU: SELÜLİT
NEMLENDİRİCİNİZİ SİZ YAPIN
CİLDİ NELER YAŞLANDIRIYOR?
YAZ-KIŞ GÜNEŞ KREMİ
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
VÜCUT SÜSLEMESİNDE AŞIRILIK
ÜNLÜLER VE KÖPEKLERİ
SİZİ BEĞENDİĞİNİ GÖSTEREN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :