Okunma Sayısı: 10467
CANLI YORUMLAR

VATANDAŞA KÖTÜ HABER

Borcu olanlar dikkat

Tüm alacaklarını kuruşu kuruşuna tahsil etmek için kolları sıvayan devlet, şimdi de vatandaşın peşine düştü. Nüfus cüzdanı değişikliği yapıp parasını ödemeyen, bir dönem vergi borcu olup kapatan ancak küsuratı kalan, trafik cezasını unutan vergi mükellefleri, bugünlerde vergi dairesi başkanlıklarından gelen yazı ile irkiliyor.

Borcu olmayana da gitti

Vatandaşa gönderilen maktuu yazı 'Değerli mükellefimiz diye başlıyor ve 'Bilgi İşlem Merkezi kayıtlarımıza göre; vadesi geçtiği halde ödenmeyen borçlarınızın bulunduğu tespit edilmiş olup söz konusu borçlarınıza yönelik tahsilat çalışmaları başlatılmıştır.

Borcunuzun olup olmadığını tespit için en kısa sürede bizzat veya vekiliniz vasıtasıyla ilgili vergi dairesine gelin. Aksi taktirde 6183 sayılı Kanun gereğince ödenmemiş kamu alacaklarının tahsili için vergi dairemizce banka hesaplarınız, gayrimenkulleriniz ve taşıtınız dahil olmak üzere malvarlığınıza haciz konulması kaçınılmaz hale gelecektir" diye sonuçlandırılıyor.

Alt limit belirlenmeli 

Bugün Gazetesi yazarlarından Osman Arıoğlu, veri tabanında limit belirlenip bu limitin altında kalan mükelleflere yazının gitmemesi gerektiğini söyledi. Arıoğlu, Borçlu olmayana da yazının gitmesi veri tabanının doğru işlememesini gösteriyor. Yazıda da biraz daha yumuşatma yapılıp 'yasal takip başlatılacaktır' ibaresine yer verilmesi daha uygun olurdu. Bu tür yazıların herkese gitmesi ileride kurumlardan gelen yazıların dikkate alınmamasına neden olabilir" dedi.

 

Kaynak: Bugün gazetesi 

 

Yazı Etiketleri

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
MEMURLARDAN
MEMURLAR BUGÜN İŞ BIRAKTI
EN ÇOK YORUMU SİZ YAPIN
SÜRPRİZ HEDİYELER KAZANIN
VİDEOLARLA ÖZGÜVEN TAZELEME
AVRUPA'DA ZORUNLU EĞİTİM
HANGİ ÜLKEDE, NE KADAR?
GERÇEK ANNE KİM?
DOĞURAN MI, KORUYAN MI?
2012 YILINDA BURÇLAR
TERAZİ, AKREP VE YAY
FARK YARATAN ÖĞRETMENLER
ÖDÜLLENDİRİLİYOR
SÜRGÜN KÖPEKLER
AÇLIĞA MAHKUM OLMASIN
BİR YEMEK KULÜBÜ PROJESİ
CARDGUSTO ARTIK TÜRKİYE'DE

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
GRATİS'TEN RESİM YARIŞMASI
YOKSULLUK YARDIMI
LİSE SONDA RAPOR KRİZİ
ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜT...
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
AKNELERDEN KURTULMAK İÇİN
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :