Okunma Sayısı: 8623
CANLI YORUMLAR

ABUR CUBURDAKİ BAĞIMLILIK

Bol şekerli tüketmeyin

Bol şekerli kurabiye, bisküvi ve pastalara karşı duramamanın nedeni belli oldu. Tatlı ve abur cubur bağımlılık yaratıyor. ABD'deki Maryland Ulusal Enstitüsü direktörlerinden Dr. Nora Volkow, tatlı ve abur cuburun bağımlılık yaptığını açıkladı.

Dr. Nora Volkow'a göre; şekerli gıdalar ve fast food ürünlere karşı koyamamanın sebebi, bu ürünlerin bağımlılık yaratarak, mideden gelen kimyasal sinyaller ve beyindeki zevk merkezi arasındaki dengeyi bozması.

Daily Mail'e konuşan Dr. Volkow, mide ve beyin arasındaki dengenin nasıl bozulduğunu şu sözlerle anlattı:

"Mide belirli bir sınırı geçtikten sonra gerilir ve gerilmeyle birlikte tokluk hissi tetiklenir. Bu noktada yemek yemeyi durdurmak için mide, beyine sinyaller gönderir.

İkinci sistem ise beyindeki, son derecede karşık sistemdir. Yemek yeme eğilimini ve gıdalardan alınan keyfi düzenler. Her iki sistem birbiri ile binlerce yıldır uyum içinde çalışırken, tatlı ve abur cubur ürünlerdeki artış bu dengeyi bozdu. Tok olsanız bile verdiği keyif nedeniyle bu ürünleri tüketmek istiyorsunuz."

Dr. Volkow'a göre; bu tür gıdalar sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor. Bu nedenle tatlı, dondurma gibi bol şeker içeren gıdalar, fast food ve abur cubur ürünlerden uzak durmak kolay olmuyor.

Yazı Etiketleri

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUKLARDA PORNOBAĞIMLILIĞI
AİLELER KONUŞMALI
OMICRON VARYANTI
ÖNEMLİ UYARILAR
SİGARANIN KADINLARA ETKİSİ
ZARARIN BOYUTLARI BÜYÜK!
ALERJİK Mİ NEZLE Mİ?
BELİRTİLER NE DİYOR?
İDRARLA SİLİKON TESTİ
PLATİNDEN DE ANLAŞILIR MI?
İLK SOSYAL GÖRÜŞMENİZ
DİŞ HEKİMİNİZ İLE OLSUN
ENERJİ DEĞİL ZARAR  VERİYOR
SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Protezlere karşı
SABIRLI OLUN
GÖZÜMÜZ NEDEN SEĞİRİR?
GÖZ DALINCA MİSAFİR GELMEZ!

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BAŞINIZ NEDEN AĞRIYOR?
RAMAZANDA SPOR YAPILM...
SİLİKON GÖĞÜS KRİZİ
TATLI KRİZİYLE BAŞA ÇIKIN
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
FOTOĞRAFA DİKKATLİ BAKIN
23 NİSAN
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :