Yaz mevsimi, hepimizin bildiği gibi çocuklarımızı güneşten korumamız gereken bir mevsim… Peki çocuğunuzu yaz hastalıklarından korumak için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, saat 11:00 ile 16:00 arası mümkünse çocukların dışarıda olmaması gerektiğini anlatıyor. Mocan, ancak 11:00’dan önce ve 16:00’dan sonra çocukların dışarı çıkarılarak, onların oynamasına izin vermenin daha sağlıklı olduğunu dile getiriyor.
Prof. Dr. Hilal Mocan, yaz hastalıklarına ilişkin şunları söylüyor:
Çocukların güneş altında oynamalarının, güneş ışığı almalarının faydası fiziksel ve ruhsal olarak daha iyi gelişmesidir. Bunun dışında açık havada oynayan çocuklarda iştah daha iyi olur. Çocuk enerjisini boşalttığı için akşam daha rahat uyur. Ancak güneş altında, çayır, çimen gibi alanlarda oynayan çocuklar, arı ve böcek sokması, kene yapışması gibi bazı riskler ile karşılaşabilir. Bunlara dikkat etmek gerekir. Bu noktada çocuğun giysileri önem taşır.
Yaz mevsiminde çocuğun giysilerinin açık renkli, tercihen beyaz olmasını sağlamalıyız. Ayrıca giysilerin üstüne böceklerin dikkatini çekmemek için kokulu spreyler ve parfüm sıkmamalıyız. Eğer çocuklar çayır gibi yeşillik alanlarda oynuyorlarsa tercihen pantolon tarzında uzun kollu giysiler giymelidir.
Pantolonun paçaları çorap içine sokulmalı veya keneden ve sinekten koruyucu doğal spreylerin ve losyonların kullanılması gerekir.
Prof. Dr. Hilal Mocan, çocukları yaz hastalıklarından korumak için neler yapılması gerektiğini anlatıyor. Devamını izlemek için tıklayın...