Okunma Sayısı: 9497
CANLI YORUMLAR

HAMİLELERİN EN BÜYÜK KABUSU

Prof. Ertekin anlatıyor

Preeklampsi, gebelikte hastaların olduğu kadar doktorların da sıkıntı duyduğu sorunların başında geliyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen neden olduğu tam olarak bilinmiyor. Preeklampsi gebelikte görülen, tansiyon yüksekliği hastalıklarından birisi olarak biliniyor. Gebelikteki hipertansif hastalıklar, yaklaşık yüzde 10 oranında yani her 10 gebeden birisinde görülüyor, preeklampsi ise tüm gebeliklerin %4 kadarına görülüyor.

Gebeliğe özgü bir hastalık olan preeklampsi, sadece insanlarda görülüyor ve bütün organları etkileyebiliyor.

Klasik tipi kan basıncının 20. gebelik haftasından sonra 140/90mm Hg üzerine yükselmesi ve 24 saatlik idrarda 300 mg’dan daha fazla protein çıkması, veya herhangi bir zamanda yapılan idrar tetkikinde 1pozitif veya üzeri idrar çıkması olarak tanımlanıyor. 

Kadın Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Aktuğ Ertekin, bu hastalığın kimlerde sık görüldüğünü ve alınacak önlemleri şöyle anlatıyor: 

Genellikle genç kadınlarda ve ilk gebeliklerde görülür. Genetik faktörlere bağlı olarak ırk ve etnisiteye göre de sıklığı değişir. Ayrıca çevre, ekonomik faktörler ve mevsimlerinde etkili olabildiği bilinmektedir. Obezlerde, çoğul gebeliklerde, 35 yaş üzeri gebelerde daha sık görülmektedir. Kilo çok önemli bir faktördür, kilonun normalden fazla olma miktarı hastalık görülme sıklığı ile direkt ilgilidir. Hastalık obezitesi çok fazla olanlarda, daha az olanlara göre belirgin olarak daha fazla görülür. Kalp, böbrekler, damarlar, pıhtılaşma sistemi ve dolayısı ile bebek gelişimi de bu olaylardan etkilenir.

Önlemek mümkün mü? Hastalığın belirtileri nelerdir ve tedavisi mümkün mü?

Tüm bu soruların yanıtına merak ediyorsanız yazının tamamını okumak için tıklayın... 

 

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ACİL DURUM MÜDAHALESİ
GÜN ORTASINDA ESNİYORSANIZ
UYKUSUZLUĞUNUZU ÇÖZÜN
AĞRIDAN KURTULMAK İSTEYEN
DURUŞUNU DÜZELTSİN
Kadınlarda Erkeksi Kıllanma
SEBEPLERİ NELERDİR?
ADET PERİYODU UZUYORSA
YUMURTA REZERVİ AZALIYOR MU
AİLE HEKİMLİĞİ BİLİNMİYOR
SAĞLIK, İLAÇ YAZDIRMAK MI?
BEBEĞİNİZ ŞİŞMAN OLMASIN
İŞTE BESLENME PROGRAMI!
HAMİLELİKTE 42. HAFTA
NORMAL DOĞUMDA SON HAFTA
BESLENMEDE SEKSİ SEÇİMLER
NELER YATAKTA MUTLU EDER?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KÜRTAJ YAPTIRANA HAPİS
DONMUŞ OMUZ SENDROMU
GÖRÜNTÜ DEĞİL HİJYEN MÜHİM
KADINLARIN ANNELİK KABUSU
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
KISA SAÇ MODELLERİ
AKNELERDEN KURTULMAK İÇİN
ROBOT SEVGİLİLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :