Kompleks yani iyi karbonhidrat deposu olan makarna, çocukların gün içerisindeki beslenme planlarında en az bir porsiyon olarak yer almalıdır. Çocuklarda 0-6 yaş dönemindeki sağlıklı beslenme, zeka düzeyini ciddi düzeyde etkiler. Beyin, gelişiminin yüzde 90’ı 3 yaşına kadar tamamlanır. Bu dönemdeki protein yetersizliği zeka gelişimini olumsuz yönde etkiler. Yeterli beslenmeyen çocukların yüzde 80’inde zeka geriliği görülür.
Gelişim çağındaki çocuğun hücre yapıtaşında her gıdadan gelen besinlerin çok dengeli kullanılması gerekir. Yeni doğan bebekte anne sütü ne kadar önemli ise, sonrasında da çocukların günlük beslenmesinde yeterli oranda süt ve yoğurt bulunmalıdır.
Öğle yemeklerinde çocukların menüsünde mutlaka et olmalıdır (en az 100 gr). Etle beraber kalsiyumu karşılayabilmek için 1 kase yoğurt, ayran ya da cacık verilmelidir. Bu menüyü tamamlayacak olan ekmek, pilav ya da makarna grubudur. Makarnanın protein değeri pirinçten daha fazladır. Aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, demir bakımından da pirince oranla daha zengindir.
Kompleks yani iyi karbonhidrat deposu olan makarna, çocukların gün içerisinde beslenme planlarında en az bir porsiyon olarak yer almalıdır. İyi karbonhidrat grubuna giren makarna, çocukların hızlı şeker tüketimini de frenlemiş olur. Gün içerisinde tüketilen makarna, çikolata ve şekere olan gereksinimi azaltır.